Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Мениджър за един ден”

12 октомври 2017, Четвъртък | 14:45 | прессъобщение

Община Велинград бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”

„Мениджър за един ден“ е сред  най-популярните инициативи на Джуниър ачийвмънт – България“. Тя  се провежда ежегодно на територията на 100 държави. За 14-ти пореден път тя се реализира във Велинград.  Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от различен тип в рамките на един ден. Организирането на „Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика , провеждана от  Европейския съюз-образованието да бъде все повече  с практическа насоченост, за да могат младите  хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношения.

Тъй като кметът д-р Костадин Коев отсъстваше и имаше неотложни задачи в министерството на Образованието, зам.-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров  приеха в Община Велинград ученици от 9-ти и 10-ти клас, възпитаници на  СУ „Васил Левски“, за да разберат как функционира общинска администрация. Бе проведена и пресконференция с местните медии.

Секретарят на общината Тодор Янков, запозна седемте млади мениджъри  със структурата на администрацията, с основните дирекции и  задълженията на служителите в тях.

Десетокласничката Мирослава Янчева, зае най-отговорния и важен пост на кмета д-р Коев.  Хатидже Бодева, Надежда  Ачева, Лазаринка Гъркова, Цветка Патранова, Християна Димитрова и Костадин Скабрин  проявиха интерес от постовете на директорите на дирекции и началниците на отделите в култура и образование, туризъм, икономическа политика и общинска собственост. Запознаха се и с работата на деловодството, което е много важно звено в общинска администрация.

Младите мениджъри изказаха удовлетвореността си от преминалия работен ден. В понеделник те ще споделят със своите връстници впечатленията от работата в общинска администрация.

Община Велинград насърчава и подкрепя  инициативи свързани с успешната бъдеща реализация на младите хора и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени