Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мерки срещу бездомни кучета

20 май 2014, Вторник | 12:42 | прессъобщение

Общинското ръководство с незабавни мерки срещу бездомните кучета

Община Велинград отново предприема мерки за справяне с бездомните кучета. В администрацията са назначени двама легитимни ловци, работещи по всички законови наредби. Бездомните кучета ще бъдат улавяни, след което изпращани в Зооветеринарен център Пловдив за обезпаразитяване и кастриране, което значително ще намали тяхната популация. За целта в Община Велинград ще се използва и специален автомобил с необходимата маркировка.  Според законовите наредби това е вариантът, който Община Велинград може да ползва. Това обаче няма да намали броя на бездомните кучета, заяви кметът на Община Велинград Иван Лебанов, а просто ще намали популацията им. Според него най-удачният вариант бе да бъде изграден приют, но към този момент не е гласуван подходящият терен от общински съвет, а предложенията на администрацията по темата бяха отхвърлени няколко пъти. Акцията по залавянето и придвижването на кучета стартира на 19-ти май и ще тече постоянно на територията на града.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени