Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ефективни мерки против пожари

11 август 2016, Четвъртък | 19:00 | прессъобщение

Превантивните мерки на РИОСВ за опазване на защитените територии от пожари са ефективни

В следствие на предприети мерки и засиления контрол за спазване  режимите в защитените територии, до момента, в четирите резервата в  обхвата на РИОСВ- Пазарджик не са регистрирани горски пожари. През юли пътеките за посетители в резерватите бяха оборудвани с инструменти (тупалки) и предупредителни табели „Не пали огън!“. Плановите проверки в резерватите „Мантарица“, „Дупката“ и „Беглика” през юли не констатираха нарушения на забранителните режими в тях. При извънредна проверка в резерват „Купена“ - м. „Стоилък“  са забелязани нарушители, извършващи незаконна сеч на букови дървета. На място са унищожени  три самара, използвани от нарушителите.

Експертите от направление „Биоразнообразие и защитени територии” провериха и състоянието на защитеното дърво от вида бук в на територията  на ТП ДЛС „Ракитово“. Състоянието на дървото е добро, но има необходимост от нова табела за обозначаването му.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени