Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Урок по руски в ПГГС „Христо Ботев”

20 април 2011, Сряда | 18:06 | образование

Принос на ПГГС „Христо Ботев” в отбелязването на 2011 – Международна година на горите и 22 АПРИЛ-МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

Урок по рускиДенят на Земята - 22 април, е най-големият нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. От 1993 година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

Стана традиция и в ПГГС „Христо Ботев”Велинград ежегодно да се провеждат мероприятия, с които да се отбелязва този ден и съпричастността на нашите ученици към опазването на Природата  и нейните ресурси.

По този повод  и във връзка с международната година на горите ПГГС „Христо Ботев” предвижда изпълнението на следните мероприятия:

1. На 20.04.2011 год. от 12.15 часа се проведе урок и викторина на руски език с класовете от десетите класове под наслов „ЛЕС-КОЛЬІБЕЛЬ ЖИЗНИ! ЛЕС-ЗАВОД ДЛЯ КИСЛОРОД! ДАВАЙТЕ ВМЕСТЕ ПОЗАБОТИМСЯ О ЛЕСЕ!”

2. На 21.04.2011г ще бъдат почистени площите в двора на училището ни.

3. След Великден ще бъде направено и залесяване на обезлесен горски терен.

Един от мотивите ни затова е, че според Световната банка именно обезлесяването причинява 20% от емисиите от парникови газове и допринася за глобалното изменение на климата. Горите са тези, които поддържат стабилен глобален климат и трябва да са в основата на борбата с измененията на климата.

 

Датата на залесяването ще бъде допълнително уточнена и всеки, който иска да участва ще може да го направи.

Коментари

Bravo Gorski!!! :y

#1 Veronika в Сряда, 20 април 2011 18:18

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени