Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Михаела Нанова с блестящ успех в Малта

09 май 2017, Вторник | 10:12 | култура

Михаела Нанова от ДЮВИШ „Звънче” се завърна от международен конкурс Malta International Singers Festival- EuroStar 2017 с трето място и покана за участие в международен фестивал в град Яш, Румъния

На 21,22 и 23.04.2017г. в столицата на Малта, Валета се проведе Седмият международен фестивал на детска поп песен Malta International Singers Festival –EuroStar 2017. Конкурсът бе проведен с любезното съдействие на организаторите Martin de Gabrielle и съпругата му  Catherine de Gabrielle. Мястото на провеждането бе в сградата на театъра в столицата Валета. Участие в конкурса взеха общо 150 деца от 16 различни държави- Швейцария, Италия, Литва, Латвия, Сърбия, Румъния, Малта,Полша, Швеция,Молдова,Унгария.Нашата страна бе представена от общо 10 деца от Русе, Велико Търново, Свищов, София, Петрич. Представител на Велинград беше Михаела Нанова-12 годишна, възпитаничка на ДЮВИШ „Звънче” с музикални ръководители сем.Казалиеви, която получи специална покана за участие  на фестивала в Малта през месец септември 2016г.

Въпреки, че надпреварата бе доста оспорвана с невероятни гласови възможности и забележително сценично поведение на всичките участници във фестивала , Михаела Нанова успя да спечели симпатиите на седем членното международно жури, което оцени вокалните й възможности и артистично присъствие на сцената. Песента, която спечели трето място в надпредварата с общо 18 участника в нейната възрастова група беше емоционалната и неостаряваща песен за силата на вярата и върховете, които могат да бъдат покорени, когато правим това, което наистина обичаме- What a feeling на Irene Cara от филма Flashdance. Допълнителна награда бе връчена от румънския композитор Catalin Dascalu, който беше един от членовете на журито. Наградата за Михаела Нанова бе покана  за участие във фестивала Music For Kids в град Яш,Румъния.

С неспирните си изяви и победи децата от ДЮВИШ Звънче за пореден път доказват , че носят в гените си борбен дух, спартанска дисциплина, Орфеева дарба и неизчерпаема любов към музиката и живота, акомпаниран от силата на музикалното послание- „Там където свършва словото, започва музиката”

Пожелаваме на малката, пораснала вече Михаелка  здраве, щастливо детство и несломима вяра , че мечтите се сбъдват всеки път, когато правиш това, в което си наистина добър!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени