Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Министър Ангелкова във Велинград

20 март 2018, Вторник | 22:31 | прессъобщение

Министър Ангелкова: ”Министерството на туризма ще подкрепи честванията на 1-ви и 2-ри септември”

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещение във Велинград за среща с представители на местната власт и туристическия бранш от региона. Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев благодари на министър Ангелкова за разбирането и подкрепата, която винаги ни е оказвала, а Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” – г-н Златко Златанов и благодари за приятелското отношение към  Велинград и туристическия бранш.


Д-р Коев изрази задоволството си, че всички сме обединени и работим заедно за двете знакови събития, които ни предстоят на 1-ви и 2-ри септември, а от своя страна г-жа Ангелкова обеща, че Министерството на туризма ще подкрепи финансово тържествата за двата юбилея.  Тя подчерта още, че наградата за Велинград като СПА столица на Балканите, връчена през 2008 г. от Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите IHRA, е много важна, както за общината, така и за страната ни.

В хода на срещата бяха поставени редица въпроси от страна на хотелиерите, както и проблеми, които касаят местната власт. Министър Ангелкова и д-р Коев отговориха изчерпателно и поеха ангажименти за тяхното разрешаване.


Добрата новина, бе че ще се обърне специално внимание на общините, които са определени като курортни центрове или национални курорти, за да ползват  приоритетно финансиране. Стана ясно, че Министерството на туризма  работи по обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с МВР, НАП и общините, а до 6 месеца ще бъде готова и демоверсията на системата.

След срещата министър Ангелкова, народният представител от ГЕРБ – Димитър Гечев и кмета д-р Коев посетиха ПГИТ „Алеко Константинов”, където се срещнаха с преподаватели и възпитаници на гимназията.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени