Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Приемат се молби за отопление

03 юли 2013, Сряда | 17:53 | общество

Приемат молби за енергийно подпомагане

Сградата на Община Велинград

От 1-ви юли до 31-ви октомври 2013г. стартира кампанията за прием на молби – декларации за целево енергийно подпомагане  в дирекция „Социално подпомагане“. Целевите помощи за отопление се отпускат за периода от 1-ви ноември 2013г. до  31-ви март 2014г. Право на помощ  имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молбата- декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условиата на чл. 10 и чл.11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. В молбата –декларация подателят задължително трябва да заяви видът на ползваното от него отопление- твърдо гориво, природен газ, топлоенергия, електроенергия, като при ползването на електроенергия се прилага и последната платена фактура.

При отопление с природен газ или с електроенергия, помощта се дава в пари, а при отопление с твърдо гориво- в пари на правоимащото лице или семейство или на търговец на твърдо гориво, който е осъществил доставката , като изрично се отразява в молба- декларацията желание от страна на лицето или семейството. Лицата или семействата, които са декларирали, че желаят да получат целевата помощ чрез превод на сумата на търговец на твърдо гориво, предоставят заповедта за отпускане на помощта на избран от тях търговец на твърдо гориво до 20-ти ноември 2013г., а търговецът трябва да достави горивото до 30-ти ноември 2013г., като издава фактура на правоимащия, който я подписва в деня на получаване на горивото. Задължително във фактурата се вписва и номерът на заповедта на директора на дирекция „Социално подпомагане“ за отпускане на целевата помощ.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени