Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Националната хорова среща "България пее"

23 април 2018, Понеделник | 19:00 | прессъобщение

Националната хорова среща "България пее"-Велинград

На 20 април от 17:00ч. в залата на Обединен детски комплекс  се проведе Национална хорова среща "България пее"-Велинград. С  инициативата  бе представена местната музикална хорова култура и бе подкрепена българската музика.

Събитието се съчета с 142-та годишнина от избухване на Априлското въстание.

Участие в програмата взеха  13 вокални групи и хорове от Велинград , Костандово, Ракитово и Драгиново , които внесоха много добро настроение.

От Българския хоров съюз бяха връчени дипломи на всички певчески групи.

Певците от различните поколения си обещаха още такива срещи, защото приемствеността между поколенията е път към запазване на националната ни идентичност.

Официални  лица на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Исмаил  Моллов, и директора на дирекция „ХСД”  Мариана Зинкова. Г-н Моллов прочете поздравителен адрес от името на д-р Костадин Коев с който бяха поздравени организаторите и участниците в хоровата среща.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени