Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Национална седмица на четенето в ОУ”Христо Ботев”

16 декември 2015, Сряда | 09:30 | образование

Национална седмица на четенето в ОУ”Христо Ботев”- Велинград

Национална седмица на четенето в нашето училище започна на 7 декември и продължи до 12 декември, в изпълнение на Националния план Министерството на образованието и науката.

В Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) са очертани ключови политики и мерки за повишаването на грамотността на всички нива на образование и е представена визията на Министерството на образованието и науката за насърчаване на четенето до 2020 година, като в стратегията са взети предвид Заключенията на Съвета по въпросите на грамотността от 27 ноември 2012 г.         

Учениците от I"a" клас с класен ръководител г-жа Узунова и възпитател- г-жа Георгиева, отбелязаха Националната седмица на четенето. Припомниха си любими приказни герои като четоха и разказваха приказки с нашия специален гост Цецка Балтаджиева - баба на ученика Благовест Балтаджиев.

Учениците от І „б” клас се включиха в инициативата „С баба приказки четем” в седмицата на грамотността.Поканиха госпожа Станчева- баба на Димитър Мартинов, която  им прочете едно от многото приключения на Карлсон и разказа увлекателно приказката  „Дядовата ръкавичка”. Първокласниците слушаха с интерес и благодариха от сърце.                

Учениците от  ІІ"а" клас с класен р-л г-жа Гугалова се включиха в Националната седмица на четенето с посещение при своите малки приятели от І"б" клас с класен р-л г-жа Захова. Те им представиха своите любими приказни герои с помощта на литературни гатанки, които първолаците слушаха с голям интерес и бързо ги отгатваха. Изпяха им песни за буквите и им подариха изработена от тях книжка за оцветяване с гатанки. На свой ред първокласниците обогатиха класната библиотека на по-големите си приятели с книга за приключенията на Хайди. Получиха обещание, че когато се научат да четат, могат да използват книжките от библиотеката.

Във ІІ”б” клас се организира състезание за най-добър четец.

Третокласници посетиха читалнята към кварталната библиотека и участваха в Маратон на четенето.

В рамките на Националната седмица на четенето,учениците от IV”а” и IV „б” класове посетиха библиотеката към НЧ ”Васил Левски-1904”.Там те се запознаха с начина на организиране на дейността в библиотеката и принципа на подреждане на книгите в отделните кътове. Запознаха се със споделени в Интернет мнения на техни връстници, относно удоволствието и ползата от четенето. Цветелина  Бозева представи „Вълшебна приказка” от личното си творчество.

Петокласници се запознаха с любимите си книги в час на класа, четене на  откъси и коментиране на най – интересните случки от произведенията. Някои от учениците донесоха по няколко книги и направиха акция за размяна на книгите с техните съученици.         Учениците от шести  клас проведоха състезание за най-бързо четене на непознат текст/”Снежният човек и врабчето”, Св. Минков/, редактираха грешки от Ledrning Apps.org    и направиха кратка диктовка от любимата  на повечето книга „Дневникът на един дръндьо в плен на снега” от Джеф Кини.Размениха любимите си книги.

Седмокласници проведоха състезание за най-бързо четене на непознат текстот любима книга. Те подариха любимите си детски книжки на третокласници.      

Учениците от осми клас посетиха библиотеката в квартал Каменица.Запознаха се с различните отдели и четоха откъси от „Крадецът на праскови”.

Тези инициативи представляват още една  стъпка за възпитаване на интерес към хубавата книгаи това е само началото на голямото четене.

ОУ ”Христо Ботев”- Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени