Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сонай Юсеин с награда от „Нота по нота“

27 май 2013, Понеделник | 08:32 | общество

Дълго чакана награда от „Нота по нота”- Пазарджик за Сонай Юсеин

Сонай Юсеин

Фестивалите в България са нещо много специфично. Всеки от тях носи различен почерк на хората или сдруженията ,които са го създали и продължават да творят. „Нота по нота” е един от тежките фестивали в България. Провежда се всяка година в Пазарджик и е в календара на Министерство на културата. В първия ден се провежда кастинг на изпълнения на деца в 4 категории възрастови групи и само някои от тях преминават за изпълнение и на втория ден.От 6 години се борим за място на този фестивал и досега само в две от тях имаме награди за дуетни изпълнения.

За първи път тази година заслужено трето място получи Сонай Юсеин от вокална група „Караоке”-Велинград.Самият състав на журито е стряскащ- Красимир Гюлмезов –композитор, Мими Иванова-една ат легендите на поп музиката в страната ни, Мая Райкова –продуцент в Българско национално радио, Нора Караиванова-певица и спечелила Гласът на България в първия му формат.За мен като ръководител , за родители и деца, тази награда е гордост и признание,че той е в 10-те най- добри в неговата възраст в България. Това ме кара да бъда горда и удовлетворена от труда за създаване на един талант,който може би ще прослави града ни. Браво, Сонай!!!

Юлиана Ковачева, ръководител ВГ „Караоке“

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени