Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Престижни награди за ДЮВИШ Звънче" в Петрич

01 юни 2016, Сряда | 06:19 | прессъобщение

Престижни награди за ДЮВИШ Звънче" в Петрич

От 20.05. до 22.05.2016г. в гр. Петрич се проведе XVI-ти Международен фестивал „Изгряват звезди“. На този фестивал взеха участие и нашите възпитаници: Анжелина Денчева, Александър Дамянов, Калина Десподска, Михаела Нанова, Венелин Каленов, Николета Сачкова и Иванка Алексиева. Освен възпитаниците ни и деца от 20 града на България , имаше силно присъствие на деца от чужбина- Италия, Сърбия, Черна гора и Русия.Този фестивал винаги е бил на високо ниво и тази година не се отличаваше от другите. Три дни Петрич бе огласян от много талантливи изпълнители, които същевременно създадоха нови приятелства и достойно се състезаваха на музикалната сцена. Отнесоха със себе си прекрасни спомени от южния град.

Децата от ДЮВИШ „Звънче“ достойно защитиха името на школата ни и в чест на своя 20-годишен юбилей за пореден път завоюваха множество отличия. Прекрасният ни дует Николета Сачкова и Венелин Каленов, след чудесното си представяне  в гр. Панагюрище, където завоюваха II-ро място , в гр. Петрич се изкачиха на високата стълбица и спечелиха I-во място. Получиха и специална покана да участват в младежкия фестивал „Маленькие звездочки“ в Санкт Петербург  лично от директора на конкурса Ирина Савенкова.

Николета Сачкова и Иванка Алексиева завоюваха II-ри места като индивидуални изпълнители в своите възрастови групи. Трети места спечелиха Анжелина Денчева и Венелин Каленов, а новосъздаденият  дует  Калина Десподска и Александър Дамянов, също завоюваха III-то място. Всяка една награда представлява различна статуетка въз основа на мястото, което се заема. Имаме и две много специални награди , а те са: Михаела Нанова грабна специалната награда на археологическия музей, а Калина Десподска на фондация „Изгряват звезди“.

В чест на 20-годишния ни юбилей, в трите конкурсни града, в чиито фестивали взехме участие – Карлово, Панагюрище, Петрич, нашите възпитаници се представиха достойно и доказаха своите високи певчески възможности. Всички бяха оценявани от професионално жури в състав: Председател- Хайгашод Агасян и членове, композиторите -  Светослав Лобошки и Валентин Пензов,  Ирина Савенкова- директор на фестивала „Маленькие звездочки“ – Санкт Петербург.

 

Мили деца, нека Бог ви пази ! Нека бъдете достойни граждани на нашата мила родина – България !

               Чествайте с гордост вашия юбилей !!!

    

                                                                                                       Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени