Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Награди за математици от ОУ "Христо Ботев"

06 юни 2015, Събота | 09:27 | образование

Математиката е любов за учениците на ОУ ”Христо Ботев”,Велинград

На 2-ри юни в ОУ” Климент Охридски”-Пазарджик се състоя тържествена церемония под егидата на Съюза на математиците в България (СБМ)  по награждаването на най-добрите математици в област Пазарджик, завоювали първи места  в областен кръг на Национална олимпиада по математика, Математическо състезание „Европейско кенгуру” и на математическо състезание „Иван Салабашев” .

За  голяма радост там  бяха и нашите ученици, които с резултатите си показаха, че математиката не е суха и трудна наука, а е любов.

Виктория  Ванкова Пандева,ученичка от V”б” клас ,се класира на 3-то място в областния кръг на Националната олимпиадата по математика.

Васил Ангелов Цикалов,ученик от І”а” клас, се отличи на 1-во място в Международното математическото състезание „Европейско кенгуру” .

Приветствие към участниците поднесоха  г-н Тодор Попов – кмет на Пазарджик, г-жа Кайтазова- Началник на РИО-Пазарджик и г-жа Дулчева-Старши ксперт по математика и информатика, която  сподели, че изпитва огромно удоволствие да бъде сред толкова млади, умни и  талантливи хора, сред техните близки, сред техните учители,  помогнали им да достигнат високите резултати.

Тя отправи мили пожелания  към  най-малкия участник и първенец - НАШИЯТ  Васко, да следва и неотстъпва по успехи на присъстващите по-големи каки и батковци.

След много песни и танци церемонията завърши за победителите с хапването на вкусна торта, направена от шоколад и математически формули. .
Мили ученици, гордеем се с достойното ви  представяне.Пожелаваме ви  още много бъдещи успехи в тайните на математиката!

Мария Кирилова Петакова-старши учител по математика в ОУ”Христо Ботев”,Велинград

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени