Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поредни награди за "Звънчетата"

10 май 2015, Неделя | 11:22 | прессъобщение

„Звънчетата” с поредни награди

На 24-ти, 25-ти  и 26-ти април 2015г. в гр. Скопие, Македония се проведе международният фестивал  „Илбери”. На него взе участие малката Калина Десподска . Тя бе  поканена като гост- изпълнител на фестивала. Представи се с песента „Българска земя” – музика и аранжимент  Иван Казалиев, текст – Христина Димова. Както винаги тя се представи блестящо. Този фестивал е за авторски песни на албанската общност в Македония. Силно впечатлени от нашето момиче бяха и гостуващи композитори от Сърбия, Босна и Херцеговина.Калина пя на два концерта и достойно защити името на България и на школа „Звънче” гр. Велинград.

Нека бъде жива и здрава! Все така упорита! Все така лъчезарна, усмихната,жизнена, защото това е тя - Калина!

От  1-ви май до 3-ти май 2015г. в гр. Петрич се проведе юбилейното издание на  XV-ти международен фестивал „Изгряват звезди”. Във фестивала взеха участие 135 изпълнители  от градовете : Петрич, София, Русе, Сливен, Полски Тръмбеш, Свищов, Лом, Велинград и др.Тази година присъстваха и деца от Сърбия, Малта и Русия.

Участниците бяха оценявани от професионално жури в състав : Председател- Хайгашод Агасян , членове – Валентин Пензов, Светослав Лобошки и Вили Икономов. Специален гост на фестивала бе менторът от „Гласът на България ” Миро, който  изнесе самостоятелен концерт.

ДЮВИШ „Звънче” отново показаха своите възможности и зарадваха своите ръководители сем. Казалиеви.

В I-ва възрастова група Анжелина Денчева – награда за най-добър малък участник , Калина Десподска- специална награда.

Във II-ра възрастова група Михаела Нанова и Венелин Каленов – специални награди.

В III-та възрастова група Николета Сачкова- награда за най-добро изпълнение на българска песен , Цветина Вачева- специална награда.

В IV-та  възрастова група  Иванка Алексиева завоюва III-то място, а дует „Moonlight”– Иванка Алексиева и Цветина Вачева грабна призовото  I-во място. Наградата бе връчена от Ирина Савенкова -директор на фестивала МОДО „Съзвездия ” в  гр. Санкт Петербург.

”Звънчетата” изпълниха своите песни и на Гала концерта, предаван на живо по ТВ „Родина”.От името на  сем. Казалиеви и тяхната школа бе връчен поздравителен адрес и плакет на организатора на фестивала г-жа Таня Точева.

 

Мили деца, желаем ви здраве и да продължавате да ни радвате със своите успехи!!

                                                                                                                     Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени