Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Трета национална научна конференция във Велинград

12 октомври 2016, Сряда | 18:50 | прессъобщение

Трета национална научна конференция „ Родопа планина – земя на богове, хора и храмове”

За трети път във Велинград се събират светила в областта на историята и археологията, за да участват в  Националната научна конференция Родопа планина – земя на богове, хора и храмове”.  Тя бе открита от зам. кмета на община Велинград Сергей Кичиков. Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев и Директорът на Дирекция „ИПТР” Цвета Спасова. Организатори на конференцията са Исторически музей Велинград, Община Велинград  и ПУ „Паисий Хилендарски”, а научен ръководител е доц.днк. Мария Шнитер.

В рамките на два дни ще бъдат представени над 50 доклада, свързани с историческото развитие на Родопите от времето на траките до наши дни. Авторите им са представители на БАН, СУ ”Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски” и историческите музеи във Велинград, Батак, София, Белово, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Велико Търново. Предвидени са дискусии, а след края на конференцията ще бъде издаден и научен сборник с докладите, представени на форума.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени