Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Наука на сцената 4"

31 октомври 2012, Сряда | 20:18 | образование

Ученици от ПГИТ „Алеко Константинов”- Велинград с нови успехи в национален фестивал „Наука на сцената 4" Севлиево 2012

Национален фестивал -  Наука на сценатаТази година, от 26-ти до 28-ми октомври,  ученици от ПГИТ „Алеко Константинов” Велинград участваха в национален фестивал „Наука на сцената 4"  Севлиево.

 

 

 

Фестивалът протече в следните направления:
     1. Представления на сцена - включват театрални постановки и серия опити, с времетраене до 30 мин., демонстриращи по атрактивен начин основните природни закони и принципи.
     2. Щандове, на които ученици и учители представят експерименти и иновационни демонстрации.
     3. Щандове, на които ученици и учители представят макети, модели, постери, рисунки, кръстословици.
     4. Компютърни презентации - демонстриращи по атрактивен начин основните природни закони и принципи - представяне в рамките на 15 мин.

Учениците от ПГИТ “Алеко Константинов”  Георги  Ангелов Ганчев, Нели  Недкова  Мукова, Алиш  Мехмед  Мехмед и Васка Тодорова Ангелова направиха едно забележително представяне,което силно впечатли участници ,гости и уважаемото жури и спечелиха  заслужено първо място в направление № 3.

Много емоции ,усилия и радост преживяха участниците ,но истински щастливи бяха  от бурните аплодисменти на публиката при  награждаването .

Получената оценка позволява на отбора да вземе участие в международния фестивал  SCIENCEONSTAGE ,който ще се проведе през април 2013 година в Германия. Домакини през тази година, на този грандиозен европейски проект ,в който участват около 600 преподаватели и ученици от  европейските страни и Канада ще са Полша и Германия.

За учениците от ПГИТ това представяне ще е поредно, тъй като през 2011 година те участваха в същото състезание в Копенхаген и се справиха добре.

Фестивал Наука на сценатаЗаслуга за отличното представяне на учениците има прекрасният колектив  от млади учители –Хавиле Кандьова ,Райна Петканина, Люба Сергева и др.,които подкрепят изявите им и им помагат. Ръководството  в лицето на господин Табаков и госпожа Похлупкова - носител на първа ПКС, което дава път за изява и просперитет и разбира се, научните познания, опит и оптимизъм на госпожа Магдалена Белухова.

Пожелаваме успешно представяне на отбора в Германия и много нови успехи за училището!

Ръководството на ПГИТ

Коментари

Аз ще ходя пък тази година 2016г

#3 Божидара в Четвъртък, 27 октомври 2016 21:09

Браво! Науката ще спаси света :y

#2 в Неделя, 23 март 2014 21:44

:_

#1 sukrie в Понеделник, 17 март 2014 19:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени