Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Не - на волфрама, да - на Сютка

24 февруари 2015, Вторник | 16:02 | прессъобщение

Не - на волфрама, да - на Сютка

Председателят на сдружение „БайкарияВасил Тодев, който е начело на създадената във Велинград гражданска инициатива „За запазване на Велинград като екологично чист регион без рудодобив” и представители на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград, лично връчиха на кмета Лебанов подписка против отварянето на волфрамова мина. Събраните подписи са 11 хиляди и 200 на брой, като участие в подписката са взели само местни граждани.

Градоначалникът изрази своите благодарности и каза: „НЕ на волфрама, ДА на Сютка. Напълно съм благодарен на всички, който участваха в тази инициатива. Призовавам всички с общ глас да кажем ДА на Сютка, защото аз лично като спортист и скиор искам ски туризма да се развива и във Велинград. Зная, че много от хората не са оптимисти, но аз като кмет бих казал, че СПА и Ски туризма в нашия курортен град стават едно скъпоценно бижу, стига да се работи за него. Мястото на Велинград е доказано… „Решено бе да се излезе с още една декларация срещу инвестиционното намерение. Съвместно общинската власт и гражданското сдружение ще инициират кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички депутати от област Пазарджик. На нея отново ще бъде потърсена тяхната подкрепа за стопиране на желанието за стартиране на каквато и да било минна промишленост.

Срещата между защитниците на идеята и местната власт протече под формата на разговори и събеседвания за това, кое е най-доброто и полезно за развитието на нашия град.

Коментари

лифт и писта и хотели на Сютка са 1000 пъти по голямо от зло и вреда от 10 мини, и само едно отсечено дърво по северния масив на върха е престъпление

#1 дамян в Вторник, 24 февруари 2015 16:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени