Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

И аз мога

29 ноември 2009, Неделя | 14:11

Кулинарна изложба на "Нежна Сила"

Нежна сила лебанова   С много любов, с изяществото на нежната си сила, сдружение "Нежна сила" подреди една прекрасна изложба от свои кулинарни изкушения. Това събитие, на 28 ноември, съвпадна с рождения ден на председателката на "Нежна сила" Росица Лебанова, която получи най-красивите подаръци - цветя, поднесени с любов. Тази кулинарна изложба е първата от поредица, която сдружението възнамерява да осъществи. "И аз мога" бе мотото на тази красота, сътворена от сръчните ръце на нежните родопчанки.

Ястия   Какво ли нямаше на масата: чомлек, пиле в зеленчуци, задушени кюфтета, диво задушено, месо в зелев лист, пилешко филе със сос "Беарнез", сач, задушен свински джолан, капама по бански, тутманик залъчета, пита с праз и още много други солени ястия. А от сладките изкушения: коледен кейк, торта "Фантазия", бърза торта "Гараш", сладка пита с шоколад, роза с ябълки, плодова торта, тарта, сладка точена торта с крем, шоколадова "перла", коледен кекс на "Мариам" и други.

   Всички вкусотии бяха дегустирани от присъстващите и въпреки, че идеята бе да се гласува с бобчета, пуснати в чашки до всяко ястие, всички единодушно решиха, че този път няма да има класация. Дора Ланджова в качеството си на жури каза, че е силно впечатлена от това, което е видяла и добави, че трапезата щеше да бъде още по-прекрасна ако присъстваха традиционните софенка и тиквеник.

   Естествен израз на човещината и благородството на "нежните сили" бе предоставянето на повечето от ястията на Дневния център за хора с увреждания.

   Вижте снимки: Кулинарна изложба на "Нежна сила" и видео:

Get Adobe Flash player

Коментари

Поздрави от слънчева коледна Варна за сдружение "Нежна сила" и г-жа Росица Лебанова.Пожелавам ви многолюдни,весели и красиви прояви през Новата 2011 година.

#6 Нина Илиева в Петък, 24 декември 2010 14:38

Браво нежна сила.Такава е велинградчанката -умна, благородна и красива.

#5 nasi в Четвъртък, 03 декември 2009 13:57

Добре са си похапнали. Честито на председателката за рождения ден! Много похвална инициатива да дадат храна в дневния център, браво!

#4 Spas в Понеделник, 30 ноември 2009 08:22

Всички ястия изглеждат страхотно! А последното изречение от статията е най-ценно: " Естествен израз на човещината и благородството на "нежните сили" бе предоставянето на повечето от ястията на Дневния център за хора с увреждания."

#3 kalispera в Неделя, 29 ноември 2009 22:05

?????????........

#2 dan в Неделя, 29 ноември 2009 19:59

Малееееееее какво вкусно изглежда... и не само изглежда сигурно. Браво Нежна Сила ! Браво, много красиви нещо сте направили !

#1 Rdlk в Неделя, 29 ноември 2009 17:06

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени