Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Незаинтересованост към поредното обществено обсъждане

10 октомври 2013, Четвъртък | 16:50 | прессъобщение

Велинградчани не се заинтеросоваха от общественото обсъждане

При липса на интерес от страна на гражданите на Велинград премина вчерашното обществено обсъждане. Повод за него бе големият проект на Община Велинград Интегриран град на бъдещето“. В голямата  зала на администрацията бе представена презентация с разяснения по предстоящите проекти и зоните за въздействие, включенив тях. Община Велинград ще използва безвъзмездната финансова помощ в размер на  541 236 лв. за изработване на инвестиционни технически проекти  на обекти „ В подкрепа за следващия програмен период” и врамките на 18 месеца. Проектът се осъществява сфинансовата подкрепа на Оперативна програма  „Региони в  разстеж”2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Общественото обсъждане цели да представи на гражданите разяснения в подробности по проекта, да чуе тяхното мнение, а екипът да успее да намери най-оптималните решения за реализацията му. Мащабният проект ще предостави средства и възможност на община Велинград да участва с готови проекти за следващия програмен период. Проектните решения включват нова визия на централна градска част и озеленяване на  площи, реконструкция и рехабилитация наулична мрежа и енергоспестяващо осветление.

    Подробна презентация, включваща всички зони,  представи Михаела Ангелова от „Девелопмънт ЕООД“. На присъстващите бяха раздадени анкетни карти, в които всеки  да сподели идеите си за конкретните места и да даде предложения как те да бъдат реновирани. От страна на общинска администрация присъстваха ресорният зам.кмет Даниела Салкина, гл. арх Тодор Енев, както и ръководителят на проекта ИванПукнев. Според Енев Общината няма пари за проектиране и по този повод това е най-мащабния проект, който ще осигури нова визия за централна градска част,нови улици, тротоари и енерго спестяващо осветление за най-уязвимите зони вграда.Освен това Община Велинград е в първите 28 общини, които изготвят подобен проект, добави архитектът. Част от въпросите, зададени на общественото обсаждане, бяха свързани с Клептуза и спортните площадки. По този повод Енев заяви, че спортни площадки ще бъдат изградени в междублокови пространства и паркове, а Клептуза не участва в този проект, тъй като според Европейския съюз генерира приходи. Засъжаление и поредното обществено обсъждане премина под егидата на незаинтересованите, тъй като гражданите и този път отказаха да присъстват. На подобни форуми се търси мнението на гражданите, но въпреки информационните  кампании и този път жителите на Велинград не отделиха от времето си, за да присъстват на обсъждане, касаещо бъдещето на града ни.

Коментари

Това е най-тъмня град в БГ , трябва да го пратят в северозападнала България. А, пък не знай общинската бригада и нейната работа си е направо чужденец . Те освен че ги мързи и за нищо не стават / а, за маса може.....

#6 в Вторник, 05 ноември 2013 15:45

Велинград и квартали таково осветление не може да има....../ общинската бригада я мързи и краде , нека някой ме апострофира :)? / и го няма от 8 години , абе ванко дето малко защо не си предал вече така ще избягаш / нов кмет за година и месец и ти си СУПЕР :)

#5 в Понеделник, 21 октомври 2013 19:28

Ще стане ама първо трябва да се смени кмета.

#4 fba в Вторник, 15 октомври 2013 09:35

Да! Какво е това улично осветление. Никакво го няма. В селата е по-добре осветено. От години се излагате. Осветете града.

#3 аз в Понеделник, 14 октомври 2013 17:32

ПЪРВО ДА СЕ ОСВЕТИ ГРАДА ,

#2 в Понеделник, 14 октомври 2013 08:55

КОГА ЩЕ ИМА СПОРТНА ЗАЛА ИЛИ ПО_ДОБРЕ КОМПЛЕКС?????

#1 в Петък, 11 октомври 2013 10:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени