Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

НГГС"ХристоБотев" посреща гости по проект"Еразъм+"

02 октомври 2017, Понеделник | 08:13 | прессъобщение

Национална гимнагия по горско стопанство"Христо Ботев" – Велинград посреща гости по проект „ Еразъм + „

Още в началото на учебната година Националната гимназия по горско стопанство "Христо Ботев"„ отвори врати за ученици от СУ "Св. св Кирил и Методий", Велинград и гостите им от Испания и Германия. Гостуващата група ученици е в нашия град по повод изпълнение на проект "Еразъм +" ,в рамките на една от проектните дейности с екологична насоченост.

Посещението е предварително уточнено от ръководните екипи на двете  училища, с цел гостите да се запознаят с отличните възможности на учебните заведения във Велинград за качествено образование.

Гостуващите групи ученици, водени от госпожа Светла Стоева – учител по биология в СУ „Св. Св Кирил и Методий", посрещна госпожа Надежда Ганчева – заместник директор в Националната гимназия. 

По време на обиколката в сградата на гимназията учениците се запознаха с двете основни специалности, които се изучават в училището и тясната им връзка с екологията и опазването на природната среда. Учениците бяха видимо впечатлени от двете диорами, от модерното оборудване на кабинетите и от осигурените възможности на учебната база за качествена професионална подготовка.

В този смисъл са и думите на госпожа Ганчева, че високите успехи на учениците от гимназията в професионалните направления се дължат на качествената подготовка по теория и практика.

Още по – емоционална за гостите се оказа обиколката в двора на гимназията, където се разходиха в дендрариума с над 320 растителни вида, обособени в различни тематични терени и зоокъта, в който се отглеждат различни диви животни. 

Госпожа Ганчева сподели, че заедно с професионалното обучение учениците се възпитават и в екологичен дух. А това е възможно, тъй като съвместно със своите учители, поддържат и опазват богатството от растителни видове в дендрариума и настанените в зоокъта диви животни. Често се случва в зоокъта да се приемат болни или ранени животни по сигнал на граждани и организации. В този смисъл преодоляването на екологичния дефицит трябва да бъде грижа на всеки един от нас.

По отношение на провежданата в гимназията дългогодишна политика по разширяване на международния обмен, госпожа Ганчева сподели възможностите, които учениците получават тук - контакти със сродни училища в Сърбия, Италия, Румъния. Разказа им за визитата на лесовъди и бизнесмени от Бавария и Испания, както и факта, че това лято 30 ученици от училището ни заминават за едномесечна специализация в Испания.

В края на посещението всички ученици заедно с госпожа Стоева споделиха своето удовлетворение от посещението си в НГГС „Христо Ботев". Емоционалните впечатления от видяното бяха съпроводени с благодарност към домакините за осигурената възможност на партньорите на СУ „  „Св. Св Кирил и Методий"  по проект "Еразъм +"  за ползотворно и полезно сътрудничество.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени