Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Никол и Никола ви поздравяват

06 декември 2009, Неделя | 10:16

Шести декември - Никулден

Свети Никола - снимка уикипедия   На 6 декември, Никулден, православните християни отбелязват деня на Свети Никола Мирликлийски Чудотворец - покровител на моряците, рибарите и моретата. На този ден по традиция задължително трябва да има рибни ястия на трапезата. Обикновено се приготвя пълнен шаран с орехи. Други характерни ястия са постни ястия, които се напояват със зехтин - сарми, фасул и други. Този празник слага край на есенно-зимния риболов, а корабите, които пътуват в открито море, спират, за да почетат светеца.

   На този празнуват Никола, Николина, Нина, Ненко и други с производни имена. Две деца от основно училище "Христо Ботев" ви поздравяват:

Никол Кривулева, 12 години

Много обичам своя празник. Дядо ми също е именник, казва се Никола. Събираме се много хора, баща ми вика човек да свири, много е весело. На всички именници желая здраве и весел празник!

Никол Кривулева

Никола Синапов, 10 години

Всяка година си посрещам празника. Черпя децата в училище. Вкъщи приготвяме шаран с орехи, който украсяваме отстрани с лимони. На масата слагаме и други риби, приготвени по различен начин. За празника си винаги получавам хубави подаръци - лаптоп, мобилен телефон. На всички именници желая здраве, а аз си пожелавам да съм жив и здрав и да съм отличен ученик.

Никола Синапов

 

Коментари

Хубав празник е Никулден.. макар и в момента да е лято пожелавам на тези прекрасни дечица здраве , щастие и много късмет .. нека все така да бъдат умни и добри за напред.

#6 KrisTiy в Сряда, 12 май 2010 23:22

честито на прекрасните деца..Пожелавам и все така хубаво да вървят напред...

#5 Beloslava в Вторник, 13 април 2010 15:26

Честито на всички именници, на патерици, но все пак!

#4 Spas в Понеделник, 07 декември 2009 22:48

tozi niki sinapov e ot na6iq klas

#3 pepi в Неделя, 06 декември 2009 21:44

Da im e 4estito na imennicite

#2 bobi в Неделя, 06 декември 2009 14:06

Честито на двете хубави дечица и на всички именици!

#1 Стефка в Неделя, 06 декември 2009 10:41

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени