Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Николай Гяуров. Момчето от Велинград

13 март 2011, Неделя | 13:32 | общество

Авторска книга на Михаил Алексиев

Михаил АлексиевЕдна уникална книга за музикалната легенда Николай Гяуров събра признателни граждани в Художествената галерия на 10-ти март от 17 ч. Признателни, не само пред величието на таланта на Николай Гяуров, който се е родил и израснал във Велинград, но и пред благородството и труда на нашия съгражданин Михаил Алексиев. Цели 3 години Михаил Алексиев посвещава на архивни търсения, срещи, разговори с хора, които са познавали Гяуров и са били близки с него.Така се ражда един увлекателен разказ за „момчето от Велинград”, един разказ, изтъкан от спомените на над 40 негови съвременници, разказ, който исторически и културно дава цялостна картина и на родното място на Гяуров- Велинград.

Д-р Магдалена Манолова, написала рецензията към книгата, казва за нея: „Тази книга има важно послание. Така, както някога с.Ронколе- Италия, е станало известно, защото там се е родил Джузепе Верди, така и името на Николай Гяуров и неговото дело може да направи родния му Велинград известен в света!”.

Get Adobe Flash player

Коментари

Вчера си закупих книгата и вече я преполових. Но не съм съгласна с някои неща. Например за първата цигулка на Гяуров. Тази, която описвате е втората. Историята с първата цигулка знам с подробности и мога да ви я разкажа, ако това представлява интерес за Вас. И по други въпроси ще ми бъде интересно да събеседвам с Вас. Л.Т.

#2 Лиляна Тодорова в Сряда, 07 септември 2011 18:29

:y

#1 в Вторник, 02 август 2011 19:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени