Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нов Клуб на пенсионера в Драгиново

06 септември 2019, Петък | 23:20 | прессъобщение

Прерязаха лентата на новоизградения Клуб на пенсионера в с. Драгиново

На 6 септември- 134 години от Cъeдинeниeтo нa Княжecтвo Бългaрия и Изтoчнa Румeлия, радостно събитие събра жителите на с. Драгиново- откриването на Пенсионерски клуб.

Всички гости бяха посрещнати по стар български обичай с питка, мед и сол от деца в народни носии.

На празничното събитие присъства лично кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, който поздрави присъстващите като каза: „Щастлив съм, че успяхме с общи усилия и най-вече с неуморния труд на кмета на с. Драгиново г-н Бисер Маджиров, да направим едно място, в което нашите родители, хората от третата възраст ще могат да се събират, да провеждат дейности и мероприятия от социален, здравен и културен характер за възрастните хора. Това е поредната придобивка на с. Драгиново, по време на мандата на г-н Маджиров. След изграждането на пътя Велинград-Драгиново, след асфалтирането на улици в селото, изграждането на прекрасната Детска градина, дойде ред и на този Клуб, във който ще можете да поддържате социалните си контакти, да си говорите за политика, за спорт, за филми и за нещата които ви правят щастливи. Сега вече можем да кажем, че Драгиново се превръща в достойно село от Европейския съюз.”

Той подари красива дърворезба, символизираща мира и съединение, изработена от учениците от ПГД „Иван Вазов”.

Кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, изказа своята благодарност и признателност за подкрепата на д-р Коев за изграждането на клуба и създаване на средище за хората от третата възраст, както и за всичко което се направи за селото.

Лентата прерязаха д-р Коев, г-н Маджиров и гл. мюфтия Мустафа Хаджи.
На събитието присъстваха още гл. мюфтия на Р. България, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова и служители на общинска администрация.
Подготвена бе и празнична програма, в която участие взеха най-малкия самодеец в селото Денис Джураков и изпълнителите от Ансамбъл за изворен фолклор Драгиново.
Празникът премина с много песни, танци и добро настроение.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени