Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

СОУ „Васил Левски“ с нова чешма

23 март 2014, Неделя | 19:18 | общество

Нова чешма бе открита в двора на СОУ „Васил Левски“

Нова чешма във СОУ Водата е живот... Аз знам, аз съм отговорен, аз съм в действие“ - това е  посланието  на новата чешма, която бе открита в двора СОУ „Васил Левски“. В рамките на проект „Екологичното образование-стъпка към бъдещето на нашата планета“ в Деня на водата елитното велинградско училище се радва на най-ценната придобивка - чешма, която дарява вода, дарява живот.

На 21-ви март дворът  на училището бе изпълнен с ученици, учители, гости, дошли да присъстват на официалната церемония на откриването на чешмата. Тук бяха гостите от  Република Турция, град Карабюк, гостите от Русия от Неправителствената организация „Международен диалог гражданска инициатива“ - г-жа Чорторицкая и г-жа Суворова, д-р Елена Алекова - поет, писател, продължител на идеите на Хайтов, собственикът на издателство „Тангра“ Д. Димитров, Валентина Кайтазова - началник РИО – Пазарджик и експерти, г-жа Чочева - представител на РИОВ, партньорите по проекта Веска Барова и ученици от СОУ „Нешо Бончев“,  кметът на града Иван Лебанов, зам. кметът  Георги Янчев, председателят на ВКТВ Велинград  Борис Голомехов и мн. други.

Хаамед ХарираПреди официалната част на събитието двамата координатори по проекта  Весела Тодорова –старши експерт по природни науки и екология и Ерол Гергин наградиха учениците, спечилили в конкурса за лого, слоган и талисман, като класиралите се на трите първи места получиха таблети. Първо място за слоган – Хаамед Харира, за талисман - Атидже Дживкова и второ място за лого - Бесма Харира - това са учениците от СОУ “Васил Левски“, които получиха заслужено наградите си. За лого първото място грабна ученичка от партньорското панагюрско училище „Нешо  Бончев“.

Емил Моллов, директор на СОУ „Васил Левски“ поздрави и прочете и имената на наградените, но некласирали се ученици в конкурса за лого, слоган и талисман, както и в специалната изложба за домашни цветя. Специална награда бе дадена и на ученика , изготвил графитите на стената зад чешмата.

Най-вълнуващият момент от събитието настъпи, когато кметът Иван Лебанов  и Валентина Кайтазова прерязаха лентата и пуснаха водата.

С прекрасните си изпълнения музикантите от рок-група „Оникс“  направиха още по радостно изживяването  в този щастлив за училището ден.

След  откриването на чешмата в конферентната зала на училището протекоха дебати на екологична тема на английски език, с участието  на отбори от СОУ „Васил Левски“, СОУ „Нешо Бончев“ - Панагюрище и Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ - Пазарджик.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени