Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова Наредба в Община Велинград

13 юни 2016, Понеделник | 16:54 | прессъобщение

Нова наредба ще ръководи рекламна и информационна дейност в Община Велинград

Ниската събираемост на приходи от рекламна дейност в изминалите години в Община Велинград е причината общинска администрация Велинград да изготви  нова наредба за рекламна и информационна дейност. Наредбата бе приета от Общински съвет Велинград и нейната цел е уреждане разпространението на информация, редът за поставяне, администриране и премахване на средства за външна реклама, надписи, информациoнно-указателни табели и съобщения.

За рекламни съоръжения с едностранна рекламна площ в първа зона на Велинград цената щебъде  от 2 до 3 лева за кв.м. на месец за един обект. Във втора зона цените са от 2 до 2.50 лева за кв.м. За едностранен билборд месечният наем за 1 кв.м. е 10 лева, а за двустранен се плащат допълнително.

Сред мотивите за изменението на цените в рекламната дейност са: цените за реклама не са актуализирани от няколко години и в допълнение са изключително ниски. Другото водещо е:  темата с рекламните табели се повдига и с желанието за премахването на множеството незаконно поставени или отдавна неактуални, но не премахнати от техните собственици.

След влизането на новата наредба в сила със заповед на кмета ще бъде определена 3-членна комисия, която ще направи проверка и ще представи доклад за състоянието на рекламно-информационните елементи във Велинград, включително с предложения за демонтиране. Комисията е задължена да предоставя тази информация  три пъти в рамките на една календарна година. По силата на на новия „местен закон“ информационните табели вече ще бъдат по унифициран модел, одобрен от Експертния съвет по устройство на територията. Всички рекламно информационни елементи ще бъдат изработвани по европейските изисквания за безопасност. Пак по одобрение на Експертния съвет по устройство на територията ще бъдат определени и местата, където ще могат да бъдат поставяни указателни табели,а не както е сега безразборно,включително и на забранени за това места.

Нов момент е забраната за разполагане на транспаранти по централните улици и булеварди, както и по улици с натоварен трафик. Съобщения за културни, спортни и други събития ще могат да се поставят само на специално определени афишни колони и информационни табла.

От администрацията споделят, че с внасянето и приемането на новата рекламна наредба, на практика кметът  Костадин Коев и съветниците от ГЕРБ изпълняват и своята предизборна програма- всички информационни табели да са от един тип и на определени за това места. Въвеждането на ясни правила и контрол в рекламната и информационната дейност е гаранция за приветлив и устойчив облик на град, който има привилегията да е СПА Столица на Балканите и амбицията да една от предпочитаните туристически дестинации.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени