Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова социална услуга

01 декември 2009, Вторник | 16:49

Нов социален проект изпълни Община Велинград

социален дом   През месец август тази година община Велинград спечели проект за разкриване на адаптирано работно място за лица със зрителни увреждания в Клуба на инвалида „Зорница“. Стойността му възлиза на 2 550 лв, а финансирането се осъществява от Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика. Работното място се разкрива за длъжността «информатор», който ще извършва не само информационни, но и консултантски дейности в услуга на хората със зрителни проблеми.

   През месец декември 2008г., след откриването на дома на инвалида, там бе открито и първото адаптирано работно място - на длъжността „администратор”.

   В рамките на 4 месеца се оборудва адаптираното работното място, за лица със зрителни увреждания в клуб „Зорница“. Там бяха доставени лаптоп, модулни мебели, работно бюро, мениджърски стол, потребителски стол, факсов апарат „Панасоник“. Проектът бе изпълнен предсрочно и на 01.12.2009г. бе назначено лице със зрителни увреждания на длъжността „информатор“, чрез насочващо писмо от страна Дирекция „Бюро по труда“ Велинград. Средствата за възнаграждението му се осигуряват от Националната програма за заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени