Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова стационарна камера на пътя Пазарджик- Пловдив

20 юни 2017, Вторник | 21:36 | прессъобщение

Областният управител Стефан Мирев настоява да бъде поставена стационарна камера на пътя Пазарджик-Пловдив

Една от мерките за ограничаване на скоростта и спазване на Закона за движение по пътищата е поставяне на стационарна камера на изключително натоварения републикански път I-8 Пазарджик-Пловдив. Предложението на областния управител бе подкрепено от директора на ОД МВР старши комисар Йордан Рогачев, началника на  отдел „Охранителна полиция”,  комисар Иван Дончев, началника на сектор „Пътна полиция” , главен инспектор Асен Гешев и директора на ОПУ Пазарджик инж. Мая Шимбова. Днес областният управител Стефан Мирев проведе поредна работна среща с институциите имащи отношение към превенцията и безопасността на движение по пътищата. Въпреки драстичния скок на глобите, шофьорите масово превишават скоростта. Камерата ще следи и за това дали автомобилите, които минават по трасето, имат застраховка „Гражданска отговорност". В МВР вече е обявена обществена поръчка за закупуването на нови камери за контрол на скоростта, които ще бъдат поставени по пътищата в страната.

Продължава обезопасяването и почистването от храсти на критичните участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта. В момента се извършват дейности на АМ „Тракия” около 60, 70, и 80 км., пътя Пещера-Бяга-Исперихово – до границата с област Пловдив и по път II-37в района на община Панагюрище. Предстои почистване на трасето в района на 95 км. на АМ „Тракия”, където при обилен дъжд се затлачват каналите и се създава предпоставка за аквапланинг. Предвижда се поставяне на нова хоризонтална маркировка, нова осева линия, изготвя  се и задание за подмяна на знаковата маркировка на  някои  от републиканските пътищата в област Пазарджик.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени