Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова учебна година за ПГД „ Иван Вазов“

20 септември 2017, Сряда | 21:28 | прессъобщение

Нова учебна година- ново начало за ПГД „ Иван Вазов“

Първият звънец удари!  Отново е 15 септември! С радост и въодушевление отново тръгваме на училище. Но тази година усещането е различно. Ново училище- Професионална гимназия по дървообработване „ Иван Вазов“, нова специалност „ Организация и технология на фризьорските услуги“, нов  модерно оборудван кабинет по мечтаната специалност.“

Това са част от  думите на учениците от VIII а и  IXа класове, които споделиха непосредствените си впечатления от топлото посрещане и сърдечността на учителите в новата гимназия.

За първи път и единствено в региона, през 2017/ 2018 учебна година в  ПГД „ Иван Вазов“ ще се обучават ученици от VII  и VIIIклас в новооткритата специалност  „ Организация и технология на фризьорските услуги“.

Инж. Росица Рускова тържествено откри фризьорския салон- оборудван и проектиран в модерен стил, напълно отговарящ на изискванията за европейско професионално обучение. Той е една прекрасна възможност за по- успешна личностна реализация, а  учениците и учители ще имат възможност да съчетаят традициите  и с  новаторството . А това е пътят за развитие не само в личностен план, но и за нашия град като СПА столица на Балканите!

В условията на глобализиращ се свят и засилена конкуренция на пазара на труда, ние сме приели за своя мисия всестранното развитие на нашите ученици. Така те ще прекарат мост между традициите от миналото и модерното от настоящето.

Като продължение на българските традиции, нашите  възпитанички , облечени в народни носии,  посрещаха с питка  и мед на входа на училището новоприетите осмокласници и деветокласници с пожелание за успешна учебна година!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени