Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нова услуга за плащане на данъците

13 ноември 2013, Сряда | 10:08 | прессъобщение

Данъците към Община Велинград вече могат да се плащат и по електронен път в цялата страна

Община Велинград

От 12-ти ноември Община Велинград предлага иновативна  модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат автоматично местните данъци и такси от всяка точка на страната в касите на „ИЗИПЕЙ“ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата „ИПЕЙ“ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН за физически лица и ЕИК-а за фирми. Таксата за плащане от каса на „ИЗИПЕЙ“ е минимална - от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за трансакция е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимото. По новия начин на плащане не е необходимо да се представят печатните съобщения или да се попълват документи. Към момента „ИЗИПЕЙ“ има 2 275 каси и офиси в цяла. България, като във Велинград те са 8, една има и в Сърница. Подробна информация, къде се намират всички каси на ИЗИПЕЙ в България, може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list. Новата услуга е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време и пари. Повишава и събираемостта на местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Общината. Припомняме, че тя стана възможна, след като  кметът на община Велинград Иван Лебанов подписа договор с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ преди повече от година. Така Велинград стана първата Община в област Пазарджик, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си. Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях, са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени