Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новата техника в Община Велинград- за ефективно управление

06 ноември 2013, Сряда | 08:23 | прессъобщение

Новата техника на Община Велинград ще служи за ефективност и прозрачност на управление

Община Велинград

Проектът „Е-ПОДЕМ — Европейски Проекти, Общински Дейности и Електронен Мениджмънт” е разработен от Националното сдружение на Общините в Република България и е на обща стойност 7 785 100  лв. Проектът предвижда реализацията на две основни дейности – разработване и внедряване на електронна система за разработване, управление и отчитане на общински европроекти и изграждане на Ресурсно координационен център за общински проекти. В рамките на първата дейност по проекта, на общините ще бе предоставен специализиран софтуер и техника за електронизация на дейностите им по подготовка и изпълнение на проекти. До края на годината НСОРБ ще осигури за всяка от участващите общини необходимата офистехника за ефективната работа на системата. С осигурената техника общините ще могат да съхраняват всички документи и материали по подготвени и изпълнявани от тях проекти в електронен формат. За  повишаване информираността на гражданите за европейските проекти се осигуряват киоск терминала и видеоекрана, с които Община Велинград вече разполага. Те са монтирани на обществено достъпно място в сградата на администрацията  и чрез тях гражданите ще могат да се запознават с подготвяни, текущи и реализирани от общината проекти. През 2014 г. предстои внедряване на електронна система за  управление на европроекти със съответните показатели и функционални характеристики. Ще бъде извършено и обучение на място в общината на двама общински експерти за работа със системата. Предвиденият към системата публичен модул ще позволи да се повиши прозрачността на общинските европроекти, а връзката й с НСОРБ – генерирането на актуална информация за видовете и етапите на изпълнение на проектите. Системата ще улесни и ускори комуникацията между общините, НСОРБ и УО, както и ще създаде необходимите условия за електронен обмен на документи. Втората основна дейност е изграждането и осигуряването на ефективната дейност на общински Ресурсно-координационен център. Чрез него НСОРБ ще създаде възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти. Центърът ще изпълнява постъпили от общините заявки за услуги, както и ще улесни комуникацията между тях и Управляващите органи. Подкрепа за общините ще се осигури и чрез поддържаните бази данни за реални нива на сключени договори, за иновативни технологични решения, за типови документи. Центърът ще стартира в началото на 2014 година. Дейностите, залегнали в проекта “Е-ПОДЕМ”, дават предпоставки за прилагане на системен подход и гарантиране на прозрачност в управлението на проектите. Чрез тях ще бъде стимулирана възможността за електронен обмен на документи, което от своя страна улеснява и ускорява комуникацията между общините, Националното сдружение на общините в Република България и Управляващите органи на оперативните програми.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени