Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови медали за "Звънче"

10 юни 2017, Събота | 13:53 | култура

„Изгряват звезди“ отброи нови медали за „Звънче“

На 3,4 и 5.06.2017г. в гр. Петрич се проведе XVII Международен конкурс за забавна и популярна музика „Изгряват звезди“. Всяка година конкурсът се провежда на открита сцена в центъра на града. Три дни детските гласчета огласяваха Петрич. Многобройната публика ги аплодираше непрекъснато. Участниците бяха 73 на брой , като от тях имаше певци от Италия и Русия. От България се представиха участници от Свищов, Сливен, Лом, Русе, Велинград, Сандански, София, Пловдив, Хисаря, Самоков. Журито, което оценяваше талантливите изпълнители, беше в състав: Хайгашод Агасян- председател, Светослав Лобошки, Ирина Савенкова, от Санкт Петербург и Вили Икономов – членове.

Представителите на музикална школа „Звънче“ бяха Калина Десподска, Михаела Нанова, Венелин Каленов и Николета Сачкова. Конкурсът беше много силен, но нашите „звънчета“ се представиха блестящо и не отстъпиха по нищо на другите участници. С изпълненията си доказаха, че сме една от водещите школи в страната.  Нашият прекрасен квартетВеселите звънчета“, който събра овациите на публиката и журито, донесе първо място и покана за участие на фестивала „Маленкие звездочки“ в Санкт Петербург. Всеки един певец от квартета, спечели своите индивидуални награди. Във lI-ра възрастова група, Калина Десподска завоюва I-вото място, а Михаела Нанова- III-то място. В трета възрастова група, Венелин Каленов спечели III-то място, а Николета Сачкова –II- място.

Дуетът „Велинградски звънчета“ – Николета и Венелин, завоюваха престижното II-ро място.

„Като се има предвид каква беше конкуренцията, аз като ръководител се гордея с техните постижения. Всеки един от тях изпя първата си авторска песен. Това направи огромно впечатление , първо на журито и след това на всички слушатели в Петрич.“

Гала концертът беше сниман от ТВ „Родина“ и се предаваше директно. Всички деца обичат да ходят на конкурса „Изгряват звезди“, защото първите десет години се снимаше от БТВ, а сега правата са дадени на ТВ „Родина“. На Гала концерта нашите „звънчета“ изпяха авторските си песни, а Калина Десподска изпълни песента „Ах, мамочка“ и всичко това бе по настояване на журито.

Този  конкурс е обичан от децата и за поредна година си тръгваме от Петрич , заредени с много положителни емоции, нови запознанства и ще запазим най-искрените си чувства към директорката на фестивала  г-жа Таня Точева.

 

Мили звънчета, много ви обичаме, гордеем се с вас, защото вие сте децата, които прославят името на нашата школа, у нас и в чужбина! Продължавайте да ни радвате с бъдещите си успехи !

 

                                                                                                                    Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени