Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Звънче" с нови награди

22 октомври 2014, Сряда | 13:02 | култура

Поредни награди за „Звънче” и техните ръководители

След прекрасния концерт, изнесен по повод 45-годишния творчески юбилей на техните ръководители в гр. Рудозем, Орфеевите гласове на децата от ДЮВИШ „Звънче”, се прославиха в гр. Кюстендил.

   На 10-ти и 11-ти октомври 2014г. в град Кюстендил се проведе детски международен фестивал „Златни ябълки”. В него участваха  80 деца от 25 града на България и изпълнители от Македония, Сърбия, Албания, Хърватска и Словения. Основна цел на фестивала е да даде възможност за изява на талантливите деца на България и да възпита отношение към хубавата българска музика. Децата, участващи във фестивала, бяха разделени в 7 възрастови групи от 7-14 години. Жури в състав: Председател -  Адем Имери, музикален директор на фестивала  „Илбери ” в Скопие и членове Бинка Георгиева – муз. ръководител  на ВГ „Камбанки” гр. Елин Пелин , г-н Рифат Рамович – муз. директор на фестивала „Отворено сърце”  град Тутин Скопие.  

Конкурсът се проведе на много високо ниво.

Конкуренцията бе много силна. Журито оценяваше всяко дете непосредствено след изпълнението с вдигане на оценки. ”Звънчетата” ни се представиха великолепно.

В I-ва възрастова група специална награда и покана за участие на фестивала „Илбери” в Скопие от директора на фестивала г-н Имери, получи Калина Десподска. Във II-ра възрастова група Михаела Нанова получи специална награда , Ванеса Баева II-ро място. В IV-та възрастова група Венелин Каленов спечели III-то място. В V-та възрастова група Николета Сачкова -специална награда. В VI-та група Цветина Вачева - специална награда. За първа година  г-н Стойнев  връчи награда – Плакет за приятелско отношение и помощ при провеждане на международен фестивал „Златни ябълки”. Плакетът бе връчен на г-жа Казалиева. Всяка следваща година тази награда ще се връчва на музикални ръководители. Г-н Стойнев цени изключително труда на муз. ръководители и техните деца, като намира различни форми за награди и поощрения.

Седем награди децата от ДЮВИШ „Звънче”  поднесоха на изпълнители от различните градове на България.Това е традиция,която се спазва от няколко години и укрепва приятелството между различните музикални школи. Гала- концертът на фестивала беше много тържествен. Иванка Алексиева от ДЮВИШ „Звънче” бе поканена  специално от организатора на международния фестивал да открие този концерт, в който взеха участие наградените деца и гост-изпълнители от Македония, Босна и Херцеговина,Черна гора, Сърбия. Този международен фестивал постави едно много силно начало на децата от ДЮВИШ „Звънче” за учебната 2014-2015г.

    На всички свои възпитаници - ние, сем. Казалиеви, пожелаваме много здраве,упорит труд и нови успехи на музикалната сцена. Обичаме ви!

        Нека Бог да пази децата!

             Нека Бог да ги закриля!

                   Нека Бог да им помага!

                                   

                                                                   сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени