Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови звездни успехи за "Караоке"

06 декември 2013, Петък | 16:55 | култура

"Караоке" със звездно участие във фестивали

ВГ Караоке

Децата от вокална група „Караоке” продължават със своите високи успехи.През месец октомври  с помощта на фондация ”Устойчиво развитие за България”,Руския културно-информационен център и Посолството на Русия в България се проведе  Фестивал на руската песен ,на който децата се представиха отлично.Паралелно с него се проведе и Фестивал на патриотичната песен „Сребърни чучулиги”.  Първо място и лауреат от първия фестивал е Сонай Юсеин с песента „Берези”. Второ място е за квартета към вокалната група в състав –Сонай Юсеин, Наташа Златева, Иванка Средкова и Диана Чолакова.На 7-ми декември ще бъде Гала концертът в Руския културно-информационен център, в който ще участва Сонай Юсеин.

Караоке

Наградата на децата бе 7 дневна творческа-лагер школа в комплекс "Камчия”. Наред с перфектните условия за отдих в лукс категория,те имаха възможност да бъдат обучавани във вокално пеене от известни руски педагози и преподаватели.Всяка вечер изнасяха концерти пред многобройна публика в Санаторно-оздравителен комплекс ”Радуга”, където се обучават 3000 деца по социални програми от Москва.Този комплекс е един прекрасен пример как може учебното заведение да се превърне в любимо място,в което да има и обучителен процес ,спорт,музика,изкуства и всичко,което може да направи децата щастливи.

В рамките на творческата почивка се проведе и фестивалът „Славянский мир” с организатор Наталия Барабансчикова -водеща от Московското радио . И тук отново триото Диана Чолакова ,Иванка Средкова ,Наташа Златева се класираха втори в раздел естрадна и патриотична песен.За своето представяне получиха диплом,книги и дискове.Много ценни за децата бяха приятелствата с децата от интерната в град Одеса ,изключително силен и професионално подготвен хор,както и със уникалните изпълнители от Грузия.Спомен остави и прекрасното приятелство с жените от народен хор от Молдова –гр/Твърдица/бесарабски българи/,които ни очароваха с изпълненията си -  фолклорни български песни на чист български език.

Караоке

Явяването на Международни фестивали за нас е предизвикателство ,с което можем да сверим часовниците си и да преценим какво е нивото на обучението ни.Следва 10-ти Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”в град Банско от 27-ми до 30-ти ноември. В продължение на 5 дни публиката се наслаждаваше на изпълненията на Класически балет , бели денс, спортни, латино - американски и характерни танци; театрално изкуство, инструментална музика и вокални изпълнения. В Раздел музика: Вокал-Естрадно и популярно пеене участие взеха Вокална група "Караоке"с ръководител Юлиана Ковачева при ОНЧ”Отец Паисий-1893”-Велинград

В тази връзка искам да благодаря на всички родители за всеотдайността и на техническия си сътрудник Лилия Топорчева,за това че направиха организацията и представянето на фестивалната сцена без проблеми и успешна. Жури- Председател: Росица Панайотова Григорова– е един от изявените сопрани, изпълнители на българска и чуждестранна съвременна музика; членове: Георги Медев Петков, Асен Драгнев и Иван Тодоров.Те присъдиха дипломи за отлично представяне на индивидуалните изпълнители и Сонай Юсеин.

Ани Ушева

Отново злато за златните ми момичета –Ани Ушева и Ива Станчева за дуетното им изпълнение в категория до 12 години.

Сребърна/второ място/ изключително красива купа спечелиха и цялата група „Караоке-джуниър” за изпълнението на общите си песни. Кристин Костова,Кристина Попова,Александра Ачева,Лилия Радойчева,Теодора Райнова,София Юсева ,Мария Лекова,Ани Ушева и Ива Станчева-това са талантливите деца от малката група в категория да 12 години. Талантите от ВГ "Караоке" не спират да прославят Велинград, а Международният фестивал" Утринна звезда" е поредното доказателство за неуморния труд, който полагат и огромното им желание да изявяват вокалната си дарба!

 

Юлиана Ковачева

ръководител Вокална група "Караоке"

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени