Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новина от РИОСВ

14 септември 2015, Понеделник | 15:04 | общество

През август експертите на РИОСВ-Пазарджик извършиха 75 проверки

През август експертите на регионалната екоинспекция в Пазарджик извършиха 75 проверки на дейността на 69 промишлени обектa  в региона. За отстраняване на констатирани несъответствия са дадени 39 предписания.

Приоритет в контролната дейност на инспекцията през август бяха проверките на дадени предписания в предишни периоди след изтичане на сроковете за изпълнението им. За неупражнен контрол на дейностите, свързани с образуване, събиране, съхраняване, транспортиране и третиране на битови и строителни отпадъци на територията на с. Бяга, община Бацигово на кмета на селото е съставен акт по Закона за управление на отпадъците. За административни нарушения на Закона за водите са съставени два акта - на собственика на цех за перилни и почистващи препарати в гр. Ракитово - за превишение на максимално допустимите концентрации на показатели ХПК и „анион активни вещества” в отпадъчните води на обекта, който заустства в градския колектор. На управителя на В и К дружеството в гр. Велинград е съставен акт за превишени норми при планов емисионен контрол. Извършена е проверка по сигнал на ваканционно селище „Ива”, язовир Доспат за изтичане на отпадъчни води в язовира и за силна, неприятна миризма в района. Сигналът е основателен. На управителя на обекта ще бъде съставен акт за административно нарушение. Дадени са предписания да се преустанови заустването на отпадъчни води в язовира, да се ревизира и почисти септичната яма. Предстои последващ контрол.  

През август в РИОСВ постъпиха три сигнала за бедстващи птици  - бял щъркел и два обикновени мишелова. След съдействие на служители на инспекцията ранените птици са изпратени за лечение и възстановяване в Спасителния център за диви животни „Диви балкани”– Стара Загора.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени