Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новини от Община Ракитово

11 декември 2015, Петък | 13:06 | прессъобщение

Откриха новия път от с.Дорково към „Дъното“ и спортната зала в Костандово

Зам.-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, областният управител на Пазарджишка област Трендафил Величков и кметът на община Ракитово Костадин Холянов заедно с кметовете на Дорково и Костандово Николай Ковачев и  Валентин Вигнев прерязаха днес лентите на два обекта по проект “Рехабилитация и реконструкция на общински път-с.Дорково-м.Дъното и спортна зала-гр. Костандово“. Общата инвестиция е на стойност 5 млн.545 793 лв., а договорът е сключен между Община Ракитово и Държавен фонд „Земеделие“. Пътят от с.Дорково към „Дъното“ е голяма придобивка не само за дорковци, но и за пътуващите към Цигов чарк и язовир „Батак“ и оттам към Батак и Пещера. Наше задължение е да го поддържаме в добро състояние“, каза при откриването кметът на община Ракитово Костадин Холянов. Той благодари на всички, които са били ангажирани в изпълнението на проекта- Общинска администрация и фирмата “Пътстрой“, извършила ремонта. Областният управител Трендафил Величков призна, че реконструкцията на този път е голяма крачка за развитието на този регион, тъй като тук се намират Палеонтологичният музей , крепостта“ Цепина“ и други забележителности, които ще привличат туристи не само от страната ни, но и от чужбина. По проекта са асфалтирани 10, 6 км път от четвъртокласната пътна мрежа и са поставени хоризонтална маркировка и пътни знаци.

В град Костандово бе открита многофункционална спортна зала за борба, баскетбол и волейбол, както и с фитнесуреди. Реконструирана е досега съществуващата зала и към нея е изградена нова, в която ще се провеждат спортни занимания и пълноценни тренировки. Зам.-министърът на спорта Нина Найденова пожела в Костандово да продължат да се раждат спортисти, като борецът Асен Милев и това ново поколение да върне славата на родопския край. Областният управител Трендафил Величков се ангажира тук да бъде организиран турнир по борба от републикански мащаб, а кметът на Ракитово Костадин Холянов пожела на костандовци да използват пълноценно новото спортно съоръжение и да създават развлечения за младите хора.

Гости на двете тържества бяха председателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова, кметът на община Батак Петър Паунов, общински съветници от Ракитово и Велинград, зам.-кметове от двете общини и много граждани.

Коментари

Bravo na horata specelili proektite,jivi i zdravi,dano vsichko da se opazi.

#1 Ekaterina Dimova в Петък, 11 декември 2015 16:32

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени