Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ново звено в Общинска администрация

15 юни 2016, Сряда | 22:59 | прессъобщение

Общинска администрация Велинград с ново звено – Общински инспекторат

Общински инспекторат е новото звено в структурата на общината, което ще следи за нарушения и ще санкционира нарушителите. В правомощията на новите служители, които ще бъдат назначени,са и правото им за съставянето на актове по множество нормативни наредби ,както и по Наредба №1 на общината за нарушаване на обществения ред. Инспекторатът осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на кмета на община Велинград. Според кмета Костадин Коев, това е единственият и възможен начин градът ни да придобие облик на град с възможности за привличане на все повече и повече туристи. Заниженият контрол и липсата на оторизирани органи, които да проверяват, издават предписания и да санкционират нарушителите, е една от причините, според кмета и неговият екип, за всевъзможните нарушения и липсата на нормален ред и подредба в града. По негово предложение щатната бройка на новото звено е от 7 човека.Това предложение беше одобрено на сесия на Общинския съвет.

Инспекторатът има за предмет следните дейности и правомощия: Контрол по опазване на околната среда; Контрол по строителните обекти за опазването на чистотата, общинската инфраструктура и организацията на движение, както и влияние върху компонентите и факторите на околната среда; Контрол по опазването на зелената система; Контрол по осигуряване и опазване на обществения ред;

Извършва проверки по сигнали и предложения на граждани, организации и юридически лица; Контрол по спазване на разпоредбите за поставяне на преместваеми обекти, разположени върху общинска собственост; Контрол по опазването на общинската инфраструктура–тротоари, улични платна и др.; Съставя констативни протоколи и/или актове за установяване на административни нарушения; Налага глоби срещу издаване на фиш.

Целта на новото звено в администрацията е да подобри като цяло контрола върху изпълнението на общинските разпоредби. Общинският инспекторат е средството и начина по който ще се създаде по-добра градска среда и да бъде въведен ред, считат от градската управа. Новото структурно звено ще бъде пряко подчинено на кмета на община Велинград.

Във връзка със създаването на новото звено по контрол към Община Велинград и функциите, които са разписани в неговите правомощия от градската управа, разпространено е писмо, с което апелират към всички физически и юридически лица за съдействие.

Коментари

Кмете,пускай инспекторите да контролират по улиците и за каруци и за незаконни табели и за дърва и за всичко.Трябва да има ред най накрая. И без компромиси за тоя и ония,защото били приятели или пък някой се обадил да не ги закачаме.Глобявай и ще има ред,само така разбираме ние от ред.

#4 данъкоплатец в Вторник, 28 юни 2016 09:35

Ей ,най накрая нещо което да въвежда ред,дано да изберат читави хора и да си вършат качествено работата

#3 недоволен в Петък, 17 юни 2016 11:02

Айде да видим дали новото звено ще спре каруците по главни улици ,каруци по паркове и коне . Много се съмнявам,пак ще има двоен аршин. ЦИГАНИТЕ ПО СИЛНИ ОТ ВЛАСТА -ЕГАТИ И ВЛАСТА

#2 в Петък, 17 юни 2016 09:12

Браво , позитивна идея – остава да се приложи на практика спрямо нарушителите - бивши и сегашни величия, ползващи политически , шуробаджанашки и други чадъри.

#1 в Четвъртък, 16 юни 2016 08:35

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени