Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

НПГГС „Христо Ботев” отбеляза70 годишен юбилей

22 юни 2019, Събота | 19:46 | прессъобщение

НПГГС „Христо Ботев”-Велинград отбеляза тържествено 70 години от основаването си

Единствената национална професионална гимназия в Пазарджишка област - НПГГС „Христо Ботев”- Велинград отбеляза 70 годишен юбилей. Част от програмата за честванията бе откриване на новата многофункционална сграда в училището с физкултурен салон, конферентна и фитнес зала. Лентата бе прерязана от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. 

В новата зала д-р Коев връчи почетни плакети на петима възпитаници на училището за участието им в национални и международни състезания в областта на горското и ловно стопанство, с което допринасят за издигане авторитета на община Велинград.

Официални гости на юбилея бяха и областният управител Стефан Мирев, ректорът на ЛТУ проф. Иван Илиев, проф. Иван Палигоров, народният представител Сергей Кичиков, главният мюфтия Мустафа Хаджи, председателят на ОбС инж. Мареков, общински съветници, директори на професионални гимназии, училища и образователни институции от цялата страна, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на гимназията. 

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев дадоха началото на тържествения концерт с изпълнението на "Хубава си, моя горо", заедно с всички хора, изпълнили залата на читалище "Отец Паисий".
Д-р Коев поздрави бившите и настоящи преподаватели и ученици на гимназията, като им пожела неугасваща вяра в доброто бъдеще, успешна реализация на кадрите и да бъдат горди с училището си, което обучава професионалисти на световно ниво.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени