Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Откриха обновения обреден дом

08 ноември 2009, Неделя | 10:45

На Архангелова задушница бе открит обновения обреден дом във Велинград

Обреден дом откриване Ключкова отец Антон и отец Иван   На една от най-големите задушници през годината, Архангеловата, в Централен гробищен парк, Велинград бе открит обновеният ритуален дом. Години наред той е бил занемарен и не е изпълнявал никакви функции. Благодарение на усилията на инициативния комитет "Да поработим за Велинград" в лицето на София Ключкова, Божана Маркова и Иван Ушев; Община Велинград и много граждани и фирми, приели присърце идеята за обновяване на дома, вече Велинградчани си имаме свои ритуален дом.

   На 7 ноември от 10 ч. той бе осветен и благословен от отец Антон и отец Иван. Специално на това събитие присъства и народния представител Ангел Даскалов. Г-жа Ключкова произнесе слово, в което сърдежчно благодари на всички съидейници и отправи молба към Общината за съдействие и опазване на гробищните паркове. Препоръките за гробищните паркове се отнасят за: забрана на безплановото и безразборно оформяне на гробищните парцели; забрана на влизането на големи товарни коли, камиони, каруци, коне и най-вече да се приеме спешно наредба за гробищните паркове и да се осигурят необходимите охрана и персонал за поддръжка.

   След ритуала бяха раздадени питки и почерпка от граждани. Вижте пълния списък на всички, които са помогнали този ритуален дом да бъде факт:   Списък с дарители, а тук вижте клипче от откриването:

Get Adobe Flash player

Коментари

Много добре, този обреден дом го помня от малък и още от тогава беше в окаяно състояние. Голямо БРАВО за г-жа Ключкова и всички отзовали се и помогнали с каквото могат !

#7 rocafeller в Неделя, 15 ноември 2009 21:54

Г-жа Ключкова не я познавам, но си личи добронамереността и старанието което е положила за Обредния дом и като цяло за Велинград. Пожелавам и успехи и все така да работи за града ни !

#6 Rdlk в Петък, 13 ноември 2009 15:10

Голямо браво на г-жа Ключкова, трябва да има повече хора като нея във Велинград !

#5 t-rex в Четвъртък, 12 ноември 2009 22:52

Малко хора разбират колко човечна е г-жа Ключкова. Малко могат да оценят нейните усилия. Поздравления г-жо Ключкова, доброто винаги се възнаграждава.

#4 Petko в Сряда, 11 ноември 2009 19:55

Страхотна жена,безкористно подема толкова инициативи. Нека всички да и помагамеа!

#3 roksi в Вторник, 10 ноември 2009 16:02

Учудвам се колко много хора са помогнали. Браво!

#2 Spas в Неделя, 08 ноември 2009 19:06

Едно голямо браво за труда и помощта на всички хора от Велинград! Браво и на г-жа София Ключкова, която неуморно е тичала, за да организира и издейства помощта на толкова хора!

#1 Стефка в Неделя, 08 ноември 2009 15:37

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени