Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обсъден бе План за развитие на горите на територията на община Велинград

22 октомври 2018, Понеделник | 08:53 | прессъобщение

Обсъден бе План за развитие на горите на територията на община Велинград

Проф.д-р Иван Палигоров бе водещ на работна среща, която се проведе във Велинград. На нея бе обсъден План за развитие на горите на територията на община Велинград.Такъв план е имало и преди, но след отделянето на Сърница, като самостоятелна община, кмета д-р Коев е изискал този план да се съотнесе към този факт и да бъде надграден и допълнен.

Заместник-кметовете Светла Томова и Атанас Палигоров присъстваха на срещата, заедно с представители на всички заинтересовани страни – кметове, общински съветници, собственици на частни гори, представители на прокуратурата, на районните служби на МВР и Противопожарна служба, горските стопанства,СХР-Велинград и Западни Родопи и др.

Проф.Палигоров, който е ръководител на водещата група, изготвила плана, сподели че най-важно е правилното управление и стопанисване на горите в нашата Община, с цел опазване и съхранение на горския фонд.

„Трябва да има обществен консенсус по отношение на използването на това природно богатство, като най-важният принцип е да не лишаваме бъдещото поколение от това, с което разполагаме днес.“,

каза проф.Палигоров.

Инж.Найден Петров и инж.Цветко Водев от Регионална дирекция по горите представиха исканията, целите и приоритетите за развитие на горите в община Велинград и в област Пазарджик. Петдесетте искания бяха групирани в устойчиво стопанисване и ползване на горите, развитие на туризма, подобряване на инфраструктурата в горите, управление на водните ресурси.

 

Съобщение

 

В Туристическия информационен център се проведе работна среща във връзка с Плана за управление на горите в община Велинград. Всички заинтересовани страни могат да направят предложения за допълнения към него в срок до 25.10.2018г. в деловодството на общината. След тази дата Планът ще бъде качен на официалния сайт на община Велинград и всички граждани ще могат да се запознаят с него в продължение на 30 дни.

В края на ноември ще бъде подложен на гласуване в Общинския съвет.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени