Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обществени обсъждания през седмицата

17 август 2010, Вторник | 15:08 | прессъобщение

Две обществени обсъждания ще се проведат през тази седмица

На 18.08.2010 год. /сряда/, от 17.00 часа в Голяма заседателна зала в Община Велинград ще се проведе публично обществено обсъждане на Изменение през текущата година на бюджета на Община Велинград за 2010 год. Обсъждането ще се проведе при следния при следния дневен ред :

 


1. Експозе на кмета на Община Велинград
2. Изложение на Директор дирекция „ФСД“ Христо Савов
3. Обсъждане на предложеното изменение на бюджета с местната общност. Документите с актуализацията на тазгодишния бюджет са качени в официалния сайт на общината и на информационното табло на входа на сградата на Общината.

На 19.08.2010 год. /четвъртък/ от 17,00 ч. отново в Голямата заседателна зала на общинска администрация  ще се състои обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Велинград с цел реализацията на проект „Укрепване на свлачищни процеси в община Велинград” с кредитиране на проекта от фонд «Флаг». Предназначението на проекта като цяло е посредством изграждане на съответната техническа инфраструктура да се реализира превантивната дейност на Община Велинград за намаляване на риска от срутища, свлачища, ерозионни процеси по бреговете на реките „Еленка” и „Чепинска” и ограничаване на вредното въздействие на водите. Предназначение на проекта за трите подобекта по р. „Еленка” и река „Чепинска” представляват пет броя укрепителни съоръжения в територията на заливната зона на реките, чиято цел е многопосочна и създава необходимите условия за:
- предпазване на коритата на реките от затрупване със свличащи се земни маси от скатовете, което е с пряк резултат запазване на нивото на коритата на реките и пряка последица - нормален отток на водата;
- предпазване на имоти на наши съграждани от вредно водно въздействие при наводнения;
- укрепване на скатовете, застрашени от ерозионни процеси;
- в случаите на високи води, водната сила да се отбие и водата да се вкара в руслото на реката, за да не се разруши брега и подкопаят основите на съществуващ сграден фонд - това е едно от предназначенията на 32 метровата стена на р. „Еленка”.Проектът за подобект „Вельова баня” представлява подпорна стена, укрепваща част от западната страна на официално регистрирано от Министерство на регионалното развитие и благоустройството свлачище, върху което през годините са изграждани сгради, постройки и съоръжения. Укрепителното съоръжение създава благоприятни предпоставки и за предпазване на новопроектираната улица от свличащи се земни маси.
Подпорната стена предпазва улица в долната си страна от свличане на земни маси и път над нея от събаряне, както и укрепва част от територията на стар гробищен парк от рушене. Предпазва ската от ерозионни процеси и обрушване.

Коментари

Колко сте тъпи и злобни!Жалко за вас!

#5 в Четвъртък, 26 август 2010 16:25

тези обсъждания са само проформа и всички го знаят, само трябва да се спази процедурата и толкоз?! ходят само роднини , 5-6 надъхани пенсионери и за всеки случай хора на изпълнителите за да не би случайно да стане сакатлък?!

#4 devil в Четвъртък, 19 август 2010 10:16

bravo, dobar otgovor! ima me nikolko firmi4ki deto 6te napraviat psevdo izpalnenie i gotovo , posle 6te pomognat za kametskata kampania i nikoi lev i te taka, druze

#3 mimka в Сряда, 18 август 2010 22:14

Нищо няма да стане с подпорните стени, а заемите ще ги връщат жителите на Велинград.

#2 ivo в Сряда, 18 август 2010 22:08

a, kak 6te gi vra6tame?

#1 mimka в Сряда, 18 август 2010 17:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени