Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обществено обсъждане за обновяването на Клептуза

16 януари 2019, Сряда | 22:18 | прессъобщение

С голям обществен интерес гражданите на Велинград се обединиха около идеята на кмета д-р Костадин Коев за обновяването на „Клептуза”

На провелото се обществено обсъждане на тема : „Визия на парк „Клептуза” – /във фаза идеен проект и визуализация/“ с голям обществен интерес гражданите на Велинград се обединиха около идеята на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, че времето за говорене на тема „Клептуза” свърши и ще се предприемат реални действия за възстановяването на символа на Велинград.

Д-р Костадин Коев: „Още по време на предизборната си кампания поех ангажимента „Клептуза” да придобие съвременен облик. Сега е времето да действаме и да направим това наше богатство място, с което да се гордеем, а не както е в момента- място, от което се срамуваме! „Клептуза” трябва да възвърне своя блясък, слава и история и отново да стане предпочитано място за забавления, почивка и незабравими спомени за жителите и гостите на града ни.”

Общественото обсъждане започна в 13:00 часа и бе водено от председателя на ОбС Велинград инж. Али Мареков. Идейният проект бе представен от главния архитект на община Велинград Тодор Енев. Той подчерта, че възможностите, които общината предлага, са свързани изцяло с възможностите за финансиране, където сме допустими в Европейския фонд за устойчиво развитие за изграждане на зони за обществен отдих и паркова среда.

От множеството зададени въпроси и изказвания, по време на дискусията, стана ясно, че за гражданите на Велинград „Клептуза” е емблема и не може повече да остане в този вид.

 

Чуха се много мнения, като тези да бъде запазена и реконструирана старата сграда на ресторанта от 30-те години, да се акцентира на извора и дали да има търговски обекти или не.

Това бе всъщност и целта на събитието – да се чуе гласът на гражданите и да се намери най-верният път и правилното решение.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени