Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Съдят Общината за "Мис СПА"?

20 юли 2010, Вторник | 19:07 | общество

Заведоха иск срещу Общината

Мис Спа Велинград 2010

Преди около три седмици Велинград се сдоби с нова "миска". Наименованието на първоначално обявения през юни като "Мис Велинград 2010" конкурс после беше сменено на "Мис СПА Велинград 2010". Миналата година подобен конкурс беше проведен във Велинград, за което вече писахме (Мис спа на Балканите). Година по-късно фирмата, организирала този конкрус - RD Partners предяви претенции към Община Велинград за използването на марката "Мис СПА". Това обяви собственика на фирмата Николай Диковски на 18 юли чрез информационния портал Econ.bg, където той още съобщава, че искът на фирмата е за над 20 000 лева.

Диковски уточнява също така, че фирмата му би предоставила правата за ползване на марката, ако от Общината са го потърсили преди организирането на конкурса. Справка в базата данни на Световната организация за интелектуална собственост показва, че марката "MISS SPA" е регистрирана на 18.11.2009, а регистрацията е със срок на валидност 10 години.

Днес от Община Велинград разпространиха официалното становище на Общината по въпроса:

Становище на Община Велинград по повод на заведения иск от фирма” RD Partners” на Н.Диковски за конкурса”Мис СПА-Велинград”

Община Велинград не е имала договорни отношения с фирма RD Partners със собственик Николай Диковски за ежегодно провеждане на конкурса за красота. В деловодството на общинска администрация няма постъпило уведомление, че въпросната фирма е притежател на световната марка”Мис СПА”, която е регистрирана в Патентното ведомство. В тази връзка организирането на тазгодишния конкурс”Мис СПА-Велинград” е осъществено на регионално ниво, със собствени минимални средства в размер на 1000 лв., без да има претенциите да е част от световната марка ”Мис СПА”, поради което не са водени предварителни разговори с Николай Диковски. Освен това, в община Велинград преди датата на регионалния конкурс, включен в програмата на културните празници, няма постъпило официално писмено предложение от фирмата на Н. Диковски за организиране и провеждане на подобно издание, за което той притежава патент.

Коментари

amin , i vsi4ko e sueta!

#21 devil в Сряда, 08 септември 2010 08:29

sme6ko e prav 4e ste sme6en gospodine za6toto vie iskate da sydite ob6tinata a zadane har4i ob6tinata pari u4astvaha de4iza koito pqha i igraha prevazhodno i bez pari a vie koito dage ne ste bil tam iskate pari syvest imate li ili misylta za pari tolkova vi e zaslepila 4e i tova ne vi e ostanalo

#20 pitanka в Събота, 07 август 2010 15:26

Дай да приключим тази дискусия, от нищо не ме боли защото няма истина в това.Никога Велинград не ми е било приоритет в бизнеса. Направихме 2 събития там и то не защото ние сме се натискали, СХР пожелаха, свършихме си работата и до там. Сега само на почивка мога да си ходя там :))). Благодаря ти за съветите! Но продължавам да смятам че в града има и качествени хора които всичко виждат и се борят устремно към по добро и за доброто на Велинград, защото Велинград заслужава. Все пак останах с чудесни впечатления и познанства с хората с които работихме там , дори и от Общината.

#19 Николай в Сряда, 04 август 2010 16:31

ех, колко боли:) , когато се казват истини...:) не се притеснявайте , просто ако сте по-настойчиви ще изкарате някои лев / няма кой сериозно да защити общинския интерес , а и да има ще е със слаб общински юрисконсул и той срещу вашия адвокат ще пелтечи:) , не че е много добър / . Сега обаче е по-важно как смятате да завъртите главите на още велинградски управници и колко още мероприятия смятате да организирате на тая почва. Тук нема пари , николай?! трябва да се ходи по морето дето общините са богати и работещи , тук ако има нещо да се консумира, то ще се вземе първо от местните земевладелци :) или велможи:) помисли малко , колко съм прав:) смешко

#18 sme6ko в Сряда, 04 август 2010 10:33

Смешкооооо смешник, първо научи какъв ми е бизнеса, попитай гугъл, и сам ще се убедиш че с певици и певици не работя. После се опитвай на се правиш на коментатор.

#17 Николай в Вторник, 03 август 2010 09:56

А, сега малко ни избиха нервите:)! Вижте г-н Диковски знае се... много за вас в средите от този бизнес !?:) Колко певци и др.изпълнители са били ужилени? за 36 хиляди във Велинград , 6те се направи SPA EUROPE:) / ми те няма да са поовече от 10 девойки:)/ иначе браво добре умайвате и после се правите на хора дето им се далжат пари / редовни номера :)/ САМО ЛЕБАНОВ и не се лъжете КМЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#16 смешко в Понеделник, 02 август 2010 22:07

vsi4ki ste sme6niciiii

#15 в Четвъртък, 29 юли 2010 20:14

Смешко, ти си истински смешко !!! Миналата година сме правили Мис СПА на Балканите, за който Общината не е платила 1 ст. Всичко по организация и хонорари сме платили от джоба си и от 5 спонсора. Между които само двама от Велинград. Относно церемонията по обявяването ви за "СПА столица" сме участвали на обществена поръчка и спечелихме защото дадохме най-ниска цена/ 36 000 с ДДС/. Тъй като тези пари до никъде не стигаха, а видя за какъв спектакъл става на въпрос, намерихме наши допълнителни спонсори. Само зарята няма да ти обяснявам колко струваше .... Аз мисля че благодарение на тази церемония станахте известни. Преди нея май само вие си знаехте че сте СПА столица. Просто трябва да сте благодарни за това което се прави за Вас, и когато говорите, или се опитвате да коментирате, моля бъдете подготвени.Защото аз мога да изляза с факти. Когато Вие направите нещо подобно аз ще бъда първият, който ще ви поздравя г-н Смешко.

#14 Николай в Сряда, 28 юли 2010 11:56

eto,dobre ama tazi firma kolko sponsori e namerila minalata godina ???? maj smo cede6e ob6tinata ? shemata vinagi e isna treba da se doiat ob6tini i darzavni pari za ne6to koeto vinagi moze6 da kaze6 , 4e struva 10 pati pove4e:)

#13 sme6ko в Вторник, 27 юли 2010 18:44

vie qvno ni6to ne razbirate ot organizaciq na konkursi za mis,vsi4ko se sponsorira ot organizatorite posredstvom svoi sredsta i sredstva ot sponsori,ob6inata predpolagam mnogo otdavna e izhar4ila mizerniq si budjet kamo li da pla6ta za konkursi,osuznaite su6tnostta na problema a ne pi6ete gluposti,podkrepqite horata koito se opitvat da sa korektni

#12 umen в Петък, 23 юли 2010 23:57

Уважаеми Дами и Господа, повечето мнения по-горе или по-долу са от служителите на фирмичката на господи диковски и самия той?! Елементарно , хванал е една община с идея за меропрятие и завъртял няколко глави на чинавници , после за дейност от 15 хиляди взема 70 хиляди лева:)? кой го препоръча или лобира за него пред общинското ръководство? :) диковски иска само малко кеш и ще остави община Велинград, ама наистина кой го натресе на Кмета ? интересно а ?

#11 смешко в Четвъртък, 22 юли 2010 19:31

Уважаеми Дами и Господа, повечето мнения по-горе или по-долу са от служителите на фирмичката на господи диковски и самия той?! Елементарно , хванал е една община с идея за меропрятие и завъртял няколко глави на чинавници , после за дейност от 15 хиляди взема 70 хиляди лева:)? кой го препоръча или лобира за него пред общинското ръководство? :) диковски иска само малко кеш и ще остави община Велинград, ама наистина кой го натресе на Кмета ? интересно а ?

#10 смешко в Четвъртък, 22 юли 2010 19:31

Г-н Абрикорт,след като знаете колко сте затънали,за6то дърпате чужда баница,дробете си вашата паница,от юпидическа гледна точка,г-н Диковски си е в правото,защото такъв "нискобюджетен конкурс" с 1000лв навярно е било по-скоро пародия на конкурс ,не ви знам а и не ме интересуват парите които сте взели да дадете приза "Мис Спа" на нечия дъщеря,затова ще си ядете надробеното,съвет от мен,почвайте да събирате в касичката и се молете да не станат много по 20 000 :)хубав ден от мен!!! В краина сметка заслужаваше ли си,да се правите на приятно разсеяни???

#9 светлин в Четвъртък, 22 юли 2010 09:04

Вижте само официалното становище на Община Велинград. Не се учудвайте ако видите BMW-Велинград или Coka Cola-Велинград, дали те са депозирали информация вделоводството на Общината че са собственици на марка :))))))))) Но не се чудете там всичко е регионално и със скромен бюджет. Как ли ще изглежда BMW-Velingrad със скромен общински бюджет :)))

#8 spravedliv в Четвъртък, 22 юли 2010 00:03

samo 4e moje da pogledne gospodina na 18 yni obqvata na konkursa a tova 4e na samia konkurs e obqvena za mis spa velingrad mnogo qsno nie sme si v velingrad tova sie na6 konkurs a ne sa mis spa stolizi togava moge6e da otkop4ite gospodine ne6to ama pri tezi 5 u4asni4ki ne vigdam smisala

#7 в Сряда, 21 юли 2010 17:30

Така e, dididid, въпроса е дали Общината има някаква облага от тези действия. Не вярвам нарочно и със съзнанието, че може да наруши някакви патенти да е измислила този конкурс. Ако има някакви съмнения за съзнателно използване на марката, тогава трябва да си носят отговорността и ако не друго да говорят по същество, а не общи приказки в изказванията си. Но в криза Община да плати толкова пари... според мен от ар ди трябва да проявят разбиране, защото ако Общината плати някаква сума индиректно ще пострадат жителите, а не някой служител.

#6 Spas в Сряда, 21 юли 2010 16:01

Аз пък съм на мнение, че с основание общината трябва да се съди. Незнанието не води до отмяна на отговорностите. В тази община изобщо някой върши ли си работата...

#5 dididid в Сряда, 21 юли 2010 15:18

Просто жалка история. Най малко имам ангажимента да уведомявам всяко село и паланка, за това коя марка притежавам. Цял свят знаят кой държи тези права, Велинград вечно не разбрали както винаги.... все пак бяхте СПА столица :)))))) Така че съда ще си каже думата. И тогава ще коментираме отново. Не мисля че трябва да обяснявам на не просветени в този бизнес, институциите ще Ви обяснят как се работи в цял свят. Яд ме е само че града е супер красив и с уникална природа , но явно хората са доста невежи и не просветени.

#4 Николай в Сряда, 21 юли 2010 13:48

СПАСЕ,И АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ!

#3 IZOLDA в Сряда, 21 юли 2010 13:10

Ха, тоя спор в новината за Мис спа явно е бил сериозен. Не мога да разбера обаче защо въпросната фирма иска да съди Общината. Не мисля, че общината директно е ощетила с нещо фирмата. Това е било едно местно безобидно конкурсче, набързо организирано от общинари, които не с в бизнеса с развлечения и надали са знаели и са проверявали разни патентовани марки. Нито пък този конкурс е претендирал да раздава титла "Мис СПА" или да е от някаква по-голяма величина.

#2 Spas в Сряда, 21 юли 2010 10:56

Gospodin Dikovski ,ne si misli 4e 6te izmakne6 pari4ki ot Lebanov!Znae6 li kolko sme zatanali,ti sega patent!Aide molia te!

#1 Abrikort в Вторник, 20 юли 2010 22:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени