Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общината търси съдействието на бизнеса за коледно-новогодишната украса

15 ноември 2016, Вторник | 13:48 | прессъобщение

Общината търси съдействието на бизнеса за коледно-новогодишната украса

Наближават Коледа и Нова година. Украсата на Велинград е важен елемент от  хубавото настроение около тези празници.  Тази година за пръв път общинското ръководство залага на професионално изготвен проект, а фирмата, която ще го реализира се ангажира с монтаж , демонтаж и правилно съхранение на елементите , така че да могат да се използват дълго време.  Първоначалната визия за този декември обхваща по-малко обекти, но с всяка следваща година броят им ще се увеличава и ще се надгражда.

Общината поема разходите по украсата на административната сграда, коледния кът пред нея, пешеходната зона по булевард „Хан Аспарух” и централния площад „Николай Гяуров”.

В интерес на бизнеса е да има украса на повече места. Другите обекти, за които има проекти, са центровете на Чепино и Каменица, кръговите кръстовища  на входа на града и пред ж.п. гарата, Търговската улица и изхода към Юндола.

От 14,00 часа в малката заседателна зала бе проведена среща, инициирана от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и Директора на Дирекция „ИПТР” Цвета Спасова. Присъстваха и зам. кметът Сергей Кичиков, представители на местния бизнес, банки и фирмата-изпълнител. Проектът бе представен и след  кратко обсъждане, по предложение на бизнеса, бе решено в срок до 22 ноември фирмите, желаещи да направят дарение за коледната украса да се свържат с г-жа Спасова и да уточнят начина и условията, при които това ще се случи. Допълнителната сума, която е нужна за реализирането на проекта за всички споменати по-горе места, е 30 000 лв.

Кратка презентация на проекта ще има на официалната страница на Община Велинград. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени