Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Община Велинград сменя тръби на 45 години

20 септември 2017, Сряда | 21:45 | прессъобщение

Община Велинград сменя тръби на 45 години

След извършения плановия ремонт на водопровода на ул. „Лесничей Попов”, по заповед на кмета на Община Велинград д-р  Костадин Коев, се предприеха действия да бъде ремонтирана и  водопроводната мрежа на ул. „Гоце Делчев”. Подмяната е повече от наложителна, тъй като водопроводната система е изградена преди четиридесет и пет години и азбесто- циментовите /етернитови/ тръби са амортизирани и изтънели. Тяхната „старост“ е причината за непрекъснати аварии  и неудобство на живущите.

В срок до 8-ми октомври  остарялата водопроводна мрежа около 900 м. ще бъде подменена с нови полипропиленови тръби, а през 150 м. ще се монтират и пожарни хидранти. След приключването на  ремонта на ул.“Гоце Делчев“ ще бъде  възстановена и асфалтовата настилка.

Успоредно с ул. „Гоце Делчев” се подменя и водопровода по ул. „Йорданка Чанкова”.

Натрупани с години проблеми по водоснабдяването на града се решават съобразно приетата общинска “водна стратегия“.

Според кмета Костадин Коев извършените до момента и предстоящи ремонти на водопреносната система на общината допълнително ще увеличат капацитета на водоподаването и дългогодишните проблеми, свързани с липса на вода, както и честите аварии, ще останат лош спомен от миналото.

Коментари

След 15 години глупости и кражби от Беев,Лебанов и групичките около тях най накрая се върши нещо полезно и за уюта на хората в града.Само вижте 45 годишни тръби!!!

#1 vela peeva в Четвъртък, 21 септември 2017 08:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени