Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обучение и представяне на виртуална реалност от ново поколение

20 февруари 2018, Вторник | 17:38 | образование

Обучение и представяне на виртуална реалност от ново поколение

Мястото е Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий”, Велинград, а участници- екипът от учители, които имат за цел да превърнат класните стаи в една по-интересна, мотивираща и споделена с учениците среда. В тази връзка на 13.02.2018г. ръководството на училището, съвместно с екипа на Юнион Интерактив, организира квалификационно обучение за работа със софтуерния продукт на Mozaik Educatin- MozaBook и представяне на иновативната за България технология  zSpace.

            Под формата на тренинг сесия педагогическите специалисти се запознаха с информационните ресурси за работа чрез новата образователна платформа и нейното внедряване в учебния процес. MozaBook е иновация в образованието и може да се използва в дългосрочен план, дори и при настъпили промени в съдържанието на учебниците и учебните програми, каквато е тенденцията днес.

            Интерес предизвика и перспективният модел на дигитално обучение, наречен „All-in-One”. При него чрез станции за виртуална реалност учителят може да преподава по наистина неповторим начин-чрез визуализация и интерактивност. За радост на нашите ученици, технологията  zSpace позволява те да са активни участници в часа- „асистенти” на своите учители, с нагласа за учене.

Това, което до днес не бе възможно в клас, вече е реалност! С новите придобивки училището ни прави амбициозна крачка по пътя на по-доброто и по-ефективно образование, а иновациите и модерната учебна среда са ключ към всичко останало!

 Илияна Гагова

ст. уч-л. по БЕЛ

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени