Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обучение от Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“

29 януари 2019, Вторник | 10:38 | образование

Обучение от Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“

На 25 и 26. 01. 2019 г. в ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА –гр. Велингпрад се проведе обучение от Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“ –гр.София на тема:

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПОДПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ, РАБОТА СЪС СИСТЕМАТА ЗА КОНТРОЛ С ПОГЛЕД И СОФТУЕР COMMUNICATOR 5 ЗА РАННО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ” 
Беше представена системата и работата с устройството за контрол на погледа Tobii PCE, както и софтуера за ранно детско развитие – Communicator 5 и Look To Learn . Лекторите по програмата доц. д-р Морис Гринберг и д-р Евгения Христова, запознаха педагогическите специалисти от ЦСОП, участници в обучението с използването на иновативните подпомагащи технологии за контрол с поглед. 
Разгледаха се етапите на въвеждането и използването на тези средства за запълваща и алтернативна комуникация с децата със СОП,с детска церебрална парализа (ДЦП) и невромускулни заболявания, както и с различните типове специализиран софтуер и етапите на работа с него. Част от обучението бе основно практическо , като се проведоха занимания за : използване на софтуер за ранно детско развитие с устройства за контрол с поглед; използване на софтуер за комуникация, чрез символи ; използване на контрол с поглед за управление на компютър и управление на средата;
На специалистите, работещи в ЦСОП –Велинград, е мисия да подпомагат децата и учениците с множество увреждания да се развиват и общуват. Закупените и приложени от центъра съвременни технологии за комуникация чрез поглед дават изключителна възможност за това. По този начин децата ще могат да пишат, да учат, да рисуват и да общуват, защото възможността за общуване и себеизразяване е важно право на всеки човек!


                                                                                                     Директор: Е.Канлиева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени