Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Одобрени проекти по „Чиста околна среда 2017г."

27 април 2017, Четвъртък | 14:49 | общество

Проекти на област Пазарджик за 240 000 лева са одобрени по „Чиста околна среда 2017г."

Тридест и един проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик ще получат финансиране в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда 2017г." и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам".

До 10 000 лв. ще получат 17 проектни предложения на общини и кметства на територията на областта. Одобрени са проекти на общините Брацигово, Панагюрище/2/, Септември/2/ и Сърница и на кметства: с. Костандово, с. Гелеменово, с. Попинци, с. Главиница, с. Смилец, гр. Ветрен, с. Капитан Димитриево, с. Боримечково, с. Света Петка, с. Голямо Белово и с. Габровица.

Финансиране от 5000 лева ще получат и седем училища от региона - ОУ "Никола Вапцаров", с. Побит камък, община Сърница, НУ „Васил Друмев”, гр. Пазарджик, СУ”Христо Смирненски”, с. Света Петка, община Велинград, Помощно училище”Драган Манчов”, гр. Велинград, ОУ”Христо Ботев”, гр. Ракитово, ПГ по строителство и архитектура, гр. Пазарджик и ОУ”Патриарх Евтимий”, гр. Пещера.

До 5 000 лева ще получат и седем детски градини в област Пазарджик – ЦДГ”Мир”, гр. Сърница, детската градина в с. Црънча, община Пазарджик, ДГ”Слънчице”, гр. Велинград, ДГ”Деница”, гр. Пещера, ДГ”Райна Княгиня”, гр. Панагюрище, ДГ”Слънчице”, с. Калугерово, община Лесичово и ДГ”Пъстро хвърчило”, с. Бяга, община Брацигово.

Изпълнението на финансираните от ПУДООС проекти ще бъде проследено от РИОСВ-Пазарджик. След проверка и протоколиране на заложените и изпълнените дейности, директорът на РИОСВ одобрява пред ПУДООС коректната им реализация.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени