Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Фантазия" в коледни приготовления

19 декември 2009, Събота | 16:08

ПГИТ готви заедно с малчуганите

Деца ОДЗ Фантазия Велинград   С топли питки и сладки лакомства пристигнаха скъпи гости в ОДЗ "Фантазия" - Велинград на 18 декември на обяд. От три-четири години подготвителната група на градината си сътрудничи с ПГИТ "Алеко Константинов". Едно от направленията във възпитателно-образователната дейност в детската градина по програма "Стъпка по стъпка", по която работи от 1994 год., е сътрудничество и общуване със семействата на децата. А как се е родила идеята за общуване?

Ланджова и Похлупкова   Снежана Похлупкова - помощник директор в ПГИТ, е майка на малкия Васко от подготвителната група. И тъй като един от центровете за дейност на програмата "Стъпка по стъпка" е готварство, оказва се, че това сътрудничество добива малко по-обширна форма. И точно поради тази причина сътрудничество да добие и практически вид, групата на Сийка Цопанова, заедно с пом. директорките Снежана Похлупкова и Тодорка Ланджова пристигнаха в градината, за да приготвят заедно с малките палавници нещо вкусно.

Деца от ОДЗ Фантазия   Момичетата от ХІ-Е клас Елисавета Мекеренска, Анна Велчева и Деси Заирова въведоха децата в света на кулинарното изкуство. С донесените от тях готови разноцветни теста за сладкиши и тесто за питка, всички задружно точиха, изрязваха с формички сладки и т. н.

   В отделен кът на стаята бяха насядали дечица с техните родители и приготвяха коледни суровачки. Духът на идващата Коледа витаеше в грейналата в светлини и красиви украси стая. И за да е като на Коледа бяха разчупени две питки. Всички си похапнаха вкусно от тях, а сребърните парички се паднаха на едно красиво малко момиченце и на малкия Васко.

   Вижте кадри от събитието:

Get Adobe Flash player

Коментари

ооо много сладки сме били ,като бонбончета

#4 в Понеделник, 25 май 2015 15:45

:y blagodarq za vsichko

#3 silviq kadrieva в Събота, 26 ноември 2011 09:35

всички деца са много сладки!!!!!отлична организация!!!браво на целия колектив и децата!!!!!!!!!

#2 симона в Неделя, 07 февруари 2010 10:47

Много е яко всичко!!!!!!!!!!! :) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

#1 виви в Събота, 19 декември 2009 19:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени