Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Национална Олимпиада по Информационни Технологии

14 март 2012, Сряда | 19:34 | образование

Участие на ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в олимпиадата

Ученици от СОУ Кирил и МетодийНа 07.03.2012 год. в град Пазаржик се проведе областен кръг от Национална Олимпиада по Информационни Технологии 2011/2012 год. Училище СОУ „Св. св. Кирил и Методий” Велинград се представи с проект на тема „ТМ Експрес”.  Проектът е с ръководител старши учител Стойчо Ушев и автори учениците от XI „А”- Димо Петков и Димитър Топалов. Програмата представлява тестов мениджър за изпълнение на училищни тестове. Състои се от два отделни модула: сървър и клиент, работещи съвместно в мрежова среда (LAN) или глобалната мрежа Internet.

ученици от СОУ Кирил и МетодийЧрез това усъвършенстване  на системата за изпълнение на училищни тестове се постига: моментално изчисление на резултатите от тестовете, сведено до натискането на един бутон; контрол над учениците при провеждане на теста; шансовете за преписване се намаляват драстично; сигурност за лицето, което изпълнява теста. Всичко това спестява време и усилия на учителя, като се премахва и възможността за допускане на грешки.

Отборът успя да вземе 100 от 100 възможни точки. Зад успеха се крие повече от половин година труд, предварителна подготовка и ефектна демонстрирана презентация на програмния продукт. Тест мениджъра може да намерите на специално създадения сайт http://vgsoft.x11s.org/

На събитието, провело се в залата на СОУ „Г. Бенковски” Пазарджик,  присъства и госпожа Дора Дулчева – ст. експерт от РИО на МОМН-Пазарджик.

Коментари

:) :D :y :y

#5 в Четвъртък, 15 март 2012 12:59

Вероятно пишещия статията е бил по-развълнуван от нас - участниците :~ :D :D

#4 Димитър в Сряда, 14 март 2012 22:21

:) :y :y :y :y :y :y :y :y

#3 в Сряда, 14 март 2012 21:31

Браво на колектива за това, което прави! Много се радвам, че има и хора, чиято главна цел в живота не е висенето по чалга заведения, а творческа работа! Само ако може да обърнете малко повече внимание на начина на изразяване в сайта ви - примерно на една от страниците думата "възможно" е използвана невъзможно много пъти :-)

#2 megalamer в Сряда, 14 март 2012 21:02

:y браво на учениците,...но внимавайте с павописните грешки?!

#1 в Сряда, 14 март 2012 20:13

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени