Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Голям концерт-спектакъл подготвя ОНЧ „Отец Паисий-1893г.“ по повод 120-та си годишнина

13 декември 2013, Петък | 11:46 | прессъобщение

Лъдженското читалище се подготвя за юбилея си

Лъдженското читалище

С голям коледен концерт -спектакъл ОНЧ „Отец Паисий-1893г“ще отбележи своята 120-та годишнина. Юбилейното издание на тазгодишният концерт ще включва изяви на всички състави към читалището, заяви за пресцентъра на община Велинград председателят на читалищното настоятелство Цветан Котев. В големия празник на културната институция ще се включат със свои изпълнения смесен хор „Николай Гяуров“, вокална група „Велина“ , музикална школа по пиано с ръководител Стоянка Енчева, както и детска вокална група „Караоке“.

Лъдженското кино

В празничната програма на юбилейния концерт са включени и голямата гордост на читалището- Представителен духов оркестър с мажоретен съставДимитър Мечев“, носител на  редица награди от национални и международни форуми. Читалището e първото в Чепинското корито, днес в  центъра на Велинград в кв. Лъджене.Създадено е преди 120 години, а един от основателите му и първи председател е Атанас Зидаров.  Освен самодейните състави към читалището има и действаща библиотека и литературен клуб на името на големия поет Никола Вапцаров. По повод 120 годишнината на читалище  „Отец Паисий-1893 г.“ велинградският самодеен театър ще представи и хитовата си постановка „Само за мъже“, награждавана многократно на  национални и международни фестивали. Представлението е на Дарио Фо по режисура на Мариус Донкин.Големият концерта ще бъде с начален час 18:30ч. на 20-ти декември, а театралната  постановка, два дни по-късно от 18:00ч. Читалищното настоятелство отправя покана към всички граждани и гости на Велинград да присъстват на събитието.

Коментари

От висотата на 120 години..... 1.Защо на рампата за инвалиди отстрани на читалището е монтиран бар плот от заведението "Рок Бар"?! 2. Защо пред централния вход на читалището има сложена огромна реклама на кръчма (кюфтета и кибапи)?! 3. Защо преди 2 седмици Министерство на културата задължи кмета да направи вътрешен одит на читалището?! 4. Защо няма да има и по една пастичка за почерпка на читалищните самодейци (Духовият оркестър)?! Може да карат музикантите да свирят за Спа столица, за 3-ти март, за 6-ти септ., велинградски тържества и още 23 мероприятия за една календарна година, а да няма по една паста за почерпка на самодейците?!?! Питайте Цветан Котев и г-н Тричков......

#1 Смешковци в Петък, 13 декември 2013 17:18

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени