Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Осем финалисти в "Ключът на музиката"

04 април 2018, Сряда | 22:15 | образование

Осем финалисти в Националното състезание музикална игра „Ключът на музиката“ от ОУ „Христо Ботев“, Дорково

Националното състезание „Ключът на музиката“ се проведе на 24 март в Академия за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) в Пловдив. То е организирано от МОН. Състезанието се провежда в три кръга: общински, областен и национален.

В общинския кръг на състезанието се явиха 50 ученици от училището, като за областния се класираха 15. От тях с над 72 точки за националната надпревара  се класираха 8 ученици:  Спас Шошев от IV„а“ клас, Лора Кюркчиева от V „а” клас, Даниел Малехунов, Магдалина Кадинова, Андреа Пеева, Екатерина Бурева от VI“а“ клас, Йоанна Овчарова, Стояна Кининчева – VI„б“ клас.

Състезанието има два доста сложни раздела: първият включва задачи с прозвучаване на музика, а вторият – задачи от теоретичните познания на учениците по музика.

Това е голямо постижение за училището, защото състезанието е теория на музиката. Учениците, които са достигнали до националния кръг не се занимават допълнително с музика. Учителката, която ги подготвя, е г-жа Нина Захова.

Традиционно в това ниво тестовите задачи са с повишена трудност и са от учебното съдържание на целия начален курс на обучение по музика от първи до седми клас.

Пазардишка област беше представена общо от 41 ученици от 4 до 7 клас,  от които 8 са от Дорково.

Тази години в националния кръг взеха участие 928 ученици от 4 до 7 клас от всички 28 области на България.
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени